Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-03-2003
Persberichten district Sittard (JvK; 11.10 u) Woensdag, 5 maart 2003

District Sittard

Grevenbicht, mannen plegen verzet
De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21.30 uur in de Raadhuisstraat in Grevenbicht twee mannen aangehouden die, volgens omstanders, enkele kinderen hadden lastiggevallen. Toen de politie het tweetal hierop aansprak, kregen de agenten talloze verwensingen en beledigingen naar het hoofd geslingerd. Hiervoor werden ze aangehouden. Een van de mannen, een 32-jarige man uit Papenhoven, verzette zich daar hevig tegen maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de politie. De andere man, een 29-jarige inwoner van Kerkrade, pleegde geen verzet.

Elsloo, inbraak in bedrijf
Dinsdagavond werd een inbraak ontdekt bij een bedrijf op het Businesspark Stein te Elsloo. Om op het bedrijfsterrein te komen werd de omheining gedeeltelijk vernield. Van het bedrijfsgebouw werd met grof geweld een ruit vernield om binnen te komen. Vervolgens werd een trilplaat en een hogedrukreiniger gestolen.

Schinnen, inbraak
In de loop van dinsdagmiddag c.q. avond werd ingebroken in een woning aan de Altaarstraat in Schinnen. De achterdeur werd opengebroken om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. De dader heeft vermoedelijk alleen sieraden meegenomen.

Sittard, computers gestolen uit school
Tijdens de carnavalsdagen hebben onbekenden ingebroken in basisschool de Kameleon aan de Burgemeester Corbeijstraat. Twee klapramen waren geforceerd om binnen te komen. Diverse klaslokalen werden doorzocht. De dieven namen 6 systeemkasten, een beeldscherm en een printer mee.