Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-03-2003 1e persbericht van woensdag 5 maart 2003

Berichten uit de regio:

Zuidoost-Brabant: Teveel gedronken
De politie heeft in de regio dinsdagavond en woensdagnacht op diverse plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 12 automobilisten, waaronder drie vrouwen en negen mannen, betrapt met teveel drank op achter het stuur. Van één persoon werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen de automobilisten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

In Eindhoven werden twee vrouwen uit Waalre en Eindhoven en zes mannen, waarvan één uit Breugel, één uit Waalre en vier uit Eindhoven, aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. De gemeten promillages varieerden van 0,85 tot bijna 1,30. Op de Karel Keizer V Singel zag de politie één van deze automobilisten, een 28-jarige Eindhovenaar, door rood rijden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 0,65 weer.

Bij controles in Helmond werden drie automobilisten, een vrouw uit Aarle-Rixtel, een man uit Geldrop en een man uit Helmond, betrapt terwijl ze teveel hadden gedronken. De gemeten promillages zijn respectievelijk 0,75, ruim 0,65 en ruim 0,75.

Van een 26-jarige automobilist uit Heeze werd het rijbewijs ingevorderd toen tijdens een alcoholcontrole in Heeze bleek dat hij teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,95 gemeten.

Eindhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Op de Kanaalstraat zijn woensdag om 3.20 uur twee Eindhovenaren van 18 en 17 jaar oud aangehouden. Zij zouden even daarvoor op de Kanaalstraat twee 18-jarige Nuenenaren mishandeld hebben. Daarbij zouden ze gebruik gemaakt hebben van een kettingslot. Een van de slachtoffers was gewond aan zijn oor en hij had een dik oog. De ketting werd terug gevonden. De twee verdachten zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man gepakt na beroving
Op de Kanaalstraat is dinsdag om 22.45 uur een 33-jarige man uit Sittard aangehouden. Dat gebeurde op aanwijzing van een getuige die had gezien dat een man bij een pinautomaat aan de Vestdijk door twee mannen werd beroofd van zijn gsm. De daders liepen te voet weg, achtervolgd door het slachtoffer. De man uit Sittard kon door de politie aangehouden worden. De ander kon niet meer achterhaald worden. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in schuur
Tussen maandagmorgen en woensdagmorgen is ingebroken in een schuur bij een woning aan de Frans van Bommelstraat. De deur is opengebroken en uit de schuur verdwenen een speciemixer, een boormachine, voegmateriaal en een fiets. De waarde ligt rond de 2500,=.

Helmond: Met drank en zonder rijbewijs over de kop Een 22-jarige Helmonder is woensdag om 8.00 uur is het Elkerliek ziekenhuis aangehouden. De man had rond 6.20 uur met een auto bij de rotonde van de Weg naar Bakel en de Wolfsputterbaan een verkeersongeval gehad. Hij was samen met twee vrienden op stap geweest. De eigenaar had teveel gedronken en daarom had de 22-jarige Helmonder maar gereden. Bij de rotonde raakte hij van de weg en de auto sloeg over de kop. De drie inzittenden raakten licht gewond. De bestuurder had geen rijbewijs en hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse was ruim 0,6. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Van Heijnsbergenstraat is dinsdag tussen 5.15 en 23.00 uur ingebroken. Uit het pand werden sieraden weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant open te breken.

Asten: Man gewond bij verkeersongeval
Een 21-jarige man uit Schijndel is woensdag rond 3.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rotonde het ei van Ommel aan de A67 onder Asten. De bestuurder is waarschijnlijk met hoge snelheid de macht over het stuur verloren en is over een sloot in het bosje binnen de rotonde terechtgekomen. Daar heeft hij een boom ontworteld en is in de bomen blijven hangen. De bestuurder is er zelf uitgekomen en heeft hulp gehaald in een nabijgelegen motel. Een ambulance heeft hem naar het ziekenhuis in Geldrop gebracht. Zijn verwondingen zijn onbekend.

Beek en Donk: Carnavalsvierders met fiets gevallen Op de Schoolstraat is dinsdagavond rond 20.30 uur een 45-jarige vrouw uit Beek en Donk gewond geraakt. De vrouw fietste met haar vriend over de eerdergenoemde straat na het vieren van carnaval. De sturen raakten elkaar plotseling waardoor ze beiden vielen. De vrouw viel met haar gezicht op de grond en is voor behandeling naar het Elkerliekziekenhuis gegaan.

Bergeijk: Bromfietser mishandeld
Op de Kept is dinsdagavond rond 19.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Bergeijk mishandeld. De jongen reed over de eerdergenoemde straat met zijn bromfiets toen een onbekende man hem plotseling tegenhield door voor zijn bromfiets te gaan staan. De man trok de helm van het hoofd van het slachtoffer en sloeg hem zonder enige aanleiding in zijn gezicht. Ook sloeg hij de jongen met zijn helm tegen zijn hoofd. De jongen liep verwondingen op aan zijn kaak, neus en aan zijn achterhoofd. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie onderzoekt het gebeurde.

Bergeijk: Jongen na vernieling aangehouden
Op de Nieuwstraat is woensdag om 2.35 uur een 17-jarige jongen uit Bergeijk aangehouden. Politiemensen zagen dat de jongen een fiets vernielde door toen de fiets op de grond lag op het achterwiel te springen. De jongen is op het politiebureau gehoord. Daarna kon hij naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Motorrijder onderuit
Dinsdag om 18.55 uur is op de Gijzenrooiseweg een 38-jarige motorrijder uit Sterksel gewond geraakt toen hij met zijn voertuig onderuit ging. Hij moest remmen omdat de auto die voor hem reed remde. Daarbij ging hij onderuit. Hij is met een gebroken teen in het ziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Gemert: Automobilist rijdt door na ernstige aanrijding met fietser Op de Doonheide is woensdagochtend rond 2.30 uur een 30-jarige fietser uit Gemert van achteren aangereden door een auto. De bestuurder van het voertuig heeft zich niet bekommerd om het slachtoffer dat van zijn fiets viel en is doorgereden. De fiets werd door de auto nog enkele honderden meters meegesleurd. De Gemertenaar liep ernstig hersenletsel op en is opgenomen in het ziekenhuis. Na een onderzoek hield de politie woensdagochtend rond 8.20 uur een 24-jarige verdachte man in zijn woning in Erp aan. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan. Bij hem is een bloedproef afgenomen.

Gemert: Brand in winkel na inbraak
In een winkel in een winkelcentrum aan het Pastoor Poellplein is dinsdagavond rond 20.00 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Het interieur van de winkel kon niet meer gered worden. Ook omliggende panden hebben schade ondervonden van de ontstane rookontwikkeling. Het winkelcentrum zal woensdagochtend dan ook gesloten blijven. Uit onderzoek bleek dat voor de brand ingebroken was in de winkel. Een kassalade met ruim 200 Euro wordt vermist. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en houdt rekening met brandstichting.

Son: Wildplasser geeft valse naam op
Op de Nieuwstraat is woensdag rond 1.10 uur een 29-jarige verdachte inwoner van Son aangehouden. De man kreeg een verbaal voor wildplassen. Hij gaf echter een valse naam op waarop hij is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij met bekeuring voor wildplassen en een bekeuring voor het opgeven van een valse naam naar huis gestuurd.

Veldhoven: Lastige man
Op De Plaatse is woensdag om 0.25 uur een 35-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De politie was naar de feesttent op De Plaatse gegaan omdat er geklaagd was over geluidsoverlast. De organisator zette meteen het geluid zachter en toen de politie weer bij de surveillance-auto kwam was de 35-jarige man een antenne van de politieauto aan het draaien. De man boog de antenne om en hij werd aangehouden. Daartegen verzette hij zich. Met behulp van assistentie van andere politiemensen kon de man naar het bureau gebracht worden. De man bleef schelden en dreigen. De man is voor onderzoek ingesloten.