Stadsdeel Zeeburg

Plannen Van Lohuizenlaan en jachthavens

4 maart presentatie resultaten participatietraject In de afgelopen maanden hebben stadsdeel Zeeburg en een participatiegroep samengewerkt in het participatietraject "Planontwikkeling Th.K. van Lohuizenlaan, Spoorwegbassin en Entrepothaven", waarmee vorig jaar november is begonnen. Zeeburg wil het participatie-traject afronden met een slotbijeenkomst op dinsdagavond 4 maart in het Internationaal Instituut Sociale Geschiedenis aan de Cruquiusweg 31, aanvang 19.30 uur.

Aan de participatiegroep werd deelgenomen door achttien afgevaardigden namens de bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit het Oostelijk Havengebied. In een constructieve sfeer hebben de leden van de participatiegroep een veelheid aan feiten en argumenten met elkaar uitgewisseld en een scala aan onderwerpen kritisch tegen het licht gehouden. Door een creatieve benadering van complexe vraagstukken zijn veel zaken verhelderd tijdens drie werkbijeenkomsten.

De startbijeenkomst op 6 november 2002 werd bijgewoond door ruim honderd belangstellenden.

De gezamenlijke inspanning heeft geresulteerd in een wensenpakket voor de bebouwing van de Van Lohuizenlaan en de aanleg van jachthavens in het Spoorwegbassin en de Entrepot-haven. De stedenbouwkundige ontwerper is de bevindingen van de participatiegroep verder gaan uitwerken in ontwerpschetsen. Gaandeweg is een aantal ontwerpvarianten voor de inrichting van het plangebied ontstaan.

Tijdens de slotbijeenkomst op 4 maart willen de stadsdeelwethouders Tjeerd Herrema (portefeuillehouder ruimtelijke ontwikkeling) en Jan Hoek (portefeuillehouder openbare ruimte) de resultaten van het participatietraject presenteren aan de bewoners, ondernemers en andere belangstellenden. De reacties op deze bijeenkomst zal het stadsdeel meenemen in het nog op te stellen stedenbouwkundig programma van eisen (SPvE). Het concept-SPvE wordt in april/mei ter inzage gelegd, zodat belanghebbenden hun zienswijzen kenbaar kunnen maken. Dat kan mondeling gebeuren tijdens een nog te houden inspraakbijeenkomst, of schriftelijk. Het streven is om het SPvE vóór het zomerreces voor te leggen aan de stadsdeelraad.