* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum: 5 maart 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE




Vaassen kliko's in brand

Aan de Grotenkampstede in Vaassen zijn dinsdagochtend rond 05.20 uur een groene en een grijze kliko in brand gestoken. De vuilcontainers stonden achter een woning tegen een heg en een muur van een houten schuur. De brandweer heeft de brand geblust. De kliko's zijn verbrand en de schuur en heg werden beschadigd. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Epe-Vaassen - snelheidcontroles
De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen snelheidcontroles verricht. Op de Enkweg in Epe werden in de 30 km. zone vier overtreders betrapt. De hoogste snelheid was 51 km. per uur. Op de Laan van Fasna in Vaassen werden tussen 12.00 en 16.00 uur 1250 voertuigen gecontroleerd. Er werden 60 overtreders betrapt. De hoogste snelheid was hier 74 k, per uur. In de namiddag werd de snelheid gecontroleerd in de 30 km. zone van de Officiersweg in Epe. Twaalf overtreders betrapt en de hoogste snelheid was hier 45 km. per uur.


Wapenveld - betrapt bij alcoholgebruik op straat

Een 18 jarig meisje uit Wapenveld is dinsdagavond bekeurd omdat ze op straat nabij de fietsenkelder aan de W.H. van de Pollstraat een breezer dronk. De politie hield extra toezicht omdat er klachten waren over een luidruchtige groep die rommel achterlaat.

Ermelo - woninginbraak
Tijdens daglicht is er dinsdagmorgen ingebroken in een woning aan de Oude Telgterweg in Ermelo. Men kwam de woning binnen door een deur te forceren. Alle audio en video apparatuur werd weggenomen.


Ermelo - aangehouden na fietsdiefstal

Een toezichthouder van Veldwijk heeft dinsdagmiddag een 17 jarige jongen uit Ermelo betrapt toen hij en fiets op het terrein van Veldwijk wegnam. De politie heeft de jongeman overgenomen en voor ander onderzoek ingesloten.

Harderwijk - Open na sluitingstijd
De politie heeft afgelopen nacht een horecaondernemer in de Vijhestraat bekeurd omdat hij omstreeks 02.00 uur nog bezoekers in zijn zaak had. De zaak moest om 01.00 uurgesloten zijn.


Nunspeet - Kind bekneld in speeltoestel

Een 3 jarig jochie raakte dinsdagmiddag op de Dorpsstraat in Nunspee4t met zijn hoofdje bekneld in een auto-speelautomaat. In de achterwand van het toestel zat een opening waar het kind zijn hoofdje doorstak. Daarna ko0n hij niet meer terug. De brandweer werd gewaarschuwd om hulp te verlenen. Intussen was de vader van het kind gearriveerd en wist met een stuuk gereedschap de opening te vergroten. Het kind liep geen letsel op De schrik was groot.



038-375 10 50 ---- --