TNT Post Groep NV

TPG / Telecom Italia overeenkomst getekend

5 maart 2003

Na verkrijging van de goedkeuring van de Italiaanse mededingingsautoriteiten en afronding van het overleg met de vakorganisaties hebben post, express en logistieke onderneming TPG N.V., via zijn business unit TNT Logistics Italia, en Telecom Italia de ondertekening van een logistiek outsourcing-contract bekend gemaakt. Het driejarige contract heeft een totale waarde van circa 120 miljoen euro.

TNT Logistics neemt de opslag en de distributie over van de producten voor de vaste telefonie (zowel zakelijk als particulier), en bovendien de netwerkondersteuning en de installatie.

De overeenkomst houdt in dat Telecom Italia het bedrijfsonderdeel dat deze activiteiten uitvoert, overdraagt aan TNT Logistics Italia. De overdracht heeft betrekking op 338 medewerkers, werkzaam in gehuurde opslagfaciliteiten met een totale oppervlakte van 75.000 m², bestaande uit zes centrale opslagcentra en 100 decentrale opslaglocaties in de belangrijkste Italiaanse steden. Dit bedrijfsonderdeel verwerkt meer dan 4,5 miljoen telefoontoestellen en installatieopdrachten per jaar.

Deze overeenkomst is een van de grootste logistieke outsourcing-contracten van de laatste jaren in Italië en is een duidelijk voorbeeld van een samenwerking die is gericht op de versterking van de kernactiviteiten van beide betrokken ondernemingen, waarbij bovendien de kwaliteit van de dienstverlening op een hoger niveau wordt gebracht.

De overeenkomst stelt Telecom Italia in staat haar klantenservice nog efficiënter te maken. TNT Logistics bevestigt hiermee zijn leidende positie op de logistieke markt voor de Italiaanse telecommunicatiesector.

Roberto Rossi, Group Managing Director van TNT Logistics: "Dit contract bewijst dat TNT Logistics een leidende positie heeft in de logistiek voor de Italiaanse telecomsector. Wij bouwen voort op onze bestaande contracten met veel vooraanstaande Italiaanse en internationale telecombedrijven in dit land. TNT Logistics is in toenemende mate ook in andere landen van Europa prominent aanwezig in de telecomsector."

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De groep heeft ruim 150.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg EUR 11,7 miljard, een groei van 5% ten opzichte van het jaar ervoor. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

TNT Logistics is een van divisie van TPG en een van de wereldleiders op de logistieke markt. TNT Logistics ontwerpt, implementeert en beheert complexe toeleveringsketens voor middelgrote en grote bedrijven op nationaal, regionaal of mondiaal niveau. TNT Logistics is met meer dan 32.000 medewerkers actief in 36 landen en heeft in totaal ruim 6,2 miljoen m² opslagruimte in beheer. De omzet in 2002 bedroeg EUR 3,389 miljard. Bezoek de website van TNT Logistics op www.tnt.com/logistics.