Ingezonden persbericht

Birmingham, 5 maart 2003

Mobiele-telefoonproducent Sendo breidt uit naar het Midden-Oosten

Nieuw regionaal verkoopkantoor in Dubai

Sendo, internationaal producent van mobiele telefoons, vergroot haar wereldwijde bereik met de opening van een kantoor in het Midden-Oosten. Vanuit Dubai Airport Free Zone wordt het mobiele-telefoonportfolio geleverd aan een groot aantal landen in dit gebied. De reden van deze uitbreiding is het grote succes van de Sendo S200- en J500-series in Egypte, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Sendo heeft Bahige Takieddine benoemd tot Regional General Manager.

"Sendo's eerste prioriteit is het overal ter wereld opbouwen van zakenrelaties en het afsluiten van samenwerkingsverbanden met operators", zegt Hugh Brogan, CEO van Sendo. "De markt voor mobiele telefonie in het Midden-Oosten, het Indische subcontinent en het GOS is vooral in handen van distributeurs. Dat vereist een andere salesaanpak. Dit is voor Sendo het juiste moment om relaties op te bouwen en de verkoopmogelijkheden in deze regio te vergroten. Ik kijk ernaar uit om dit samen met Bahige, die zeer ervaren is in de markt voor mobiele telefonie, te realiseren."

"De mobiele-telefoonmarkt in het Midden-Oosten is weliswaar technologisch geavanceerd, maar nog lang niet verzadigd", zegt Takieddine. "Dit biedt uitgelezen mogelijkheden om de marktpositie van, en het merk Sendo uit te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat we een groot marktaandeel in het Midden-Oosten gaan veroveren. De opening van een kantoor in Dubai onderstreept dit vertrouwen. Momenteel ontwikkelen we een distributiekanaal voor het Midden-Oosten met een netwerk van distributiepartners in elk land. Daarnaast zijn we druk bezig met het sluiten van allianties met GSM-operators. Die zijn in andere delen van de wereld onze grootste klanten."

De mobiele telefoons van Sendo worden vanuit het Nederlandse distributiecentrum verzonden naar het Midden-Oosten. Uiteraard ondersteunen de telefoons de Arabische taal en zijn ze volledig op maat te maken. De productreeks omvat de S200-serie, waarmee Sendo zich richt op een jonger publiek. Deze telefoon heeft een volledig op de eigen voorkeur af te stemmen cover.

Sendo
Sendo heeft haar hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en leverde in juni 2001 de eerste mobiele telefoons aan operators in Europa en Azië. Het bedrijf levert zijn mobiele telefoons nu aan ruim 40 landen in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Sendo biedt aantrekkelijk geprijsde, betrouwbare producten en diensten met een hoog prestatieniveau aan de mobiele markt. Het bedrijf is opgericht met de wensen van carriers en consumenten in gedachten. Sendo biedt een volledig op maat gemaakt programma van exclusieve merkentelefoons en software met bijbehorende diensten. Details over het bedrijf en zijn producten en services zijn te vinden op www.sendo.com

Voor meer informatie, aanvraag van producten of illustraties: Sendo
Marleen van Lookeren Campagne
Tel.: +44 (7968) 055470
E-mail: mcampagne@sendo.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Caroline de Zoeten / Armine Egberink
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: Sendo@lvtpr.nl