Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Vlees en vis is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

04-03-2003

Slachters Hendrix Meat Group in onzekerheid

De Hendrix Meat Group (HMG) wil per 1 april 2003 stoppen met de slacht-activiteiten in Emmen. Hierdoor vervallen er aan de slachtlijn 85 arbeidsplaatsen. Emmen moet zich gaan specialiseren in de verwerking en verpakking van varkensvlees voor de supermarkten. Siward Swart, vakgroepbestuurder van CNV Vlees en vis: "Hendrix Meat Group verwacht dat er misschien 78 werknemers herplaatst kunnen worden binnen een van de andere locaties van het concern, te weten in Emmen, Meppel, Beilen en Hoogeveen. Maar ik wil dit graag zwart-op-wit onderbouwd zien."

Swart wil onderbouwde cijfers over hoeveel werknemers herplaatst of boventallig worden, voordat hij gaat onderhandelen over een sociaal plan.
Swart: "Het gerucht over een reorganisatie in Emmen stak al ruim een jaar geleden de kop op. Dus voor de werknemers is het aan de ene kant goed dat er nu duidelijkheid is. Maar aan de andere kant is het voor de betreffende slachters rampzalig om nu keihard geconfronteerd te worden met een nieuwe onzekere situatie. Waarschijnlijk worden zeven werknemers totaal overbodig. Maar de cijfers over het aantal te herplaatsen werknemers en het aantal mensen dat boventallig wordt zijn nog niet duidelijk. Daar moet het concern eerst maar eens voor zorgen, voordat we om de tafel gaan voor goede afspraken in een sociaal plan."

Vooralsnog onderhandelt CNV Vlees en vis op 17 maart met de directie van Hendrix Meat Group over een sociaal plan.

Nadere inlichtingen:

Siward Swart
0529 - 45 45 45
Nancy Abelskamp
030 - 6234 242