Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 5 maart 2003.

Licht gewond na val in put

TILBURG - Een 37-jarige man uit Gorinchem raakte gistermiddag rond halfvier licht gewond toen hij in een drie meter diepe bouwput terecht kwam. De man was bezig om betonnen contragewichten voor een hijskraan in de buurt van de bouwput in elkaar te zetten. Op een gegeven moment stapt de man naar achteren, verliest zijn evenwicht en komt in de bouwput terecht. De GGD heeft de man overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis. Daar bleek dat de man een beschadigde neus en wat kneuzingen aan zijn val had overgehouden. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Recalcitrante winkeldief aangehouden

TILBURG - Een 27-jarige Tilburger is gistermiddag door vier personeelsleden van een winkel aan het Lieve Vrouweplein in bedwang gehouden tot de politie kwam. De man werd betrapt bij de diefstal van een blikje bier. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Gestolen fiets

TILBURG - Een 32-jarige Tilburger is gistermiddag om kwart over vijf aangehouden. Hij werd met een gestolen fiets aangetroffen. De man krijgt een proces-verbaal terzake heling.

Berovingen

TILBURG - Een 20-jarige Tilburger is maandagnacht tussen kwart over drie en vier uur van zijn mobiele telefoon beroofd. De beroving werd gepleegd aan het Koningsplein. Het feit is gepleegd door drie nog onbekende mannen waarvan er één vermoedelijk een vuurwapen bij zich had.

Vannacht om één uur is op het Stadhuisplein een 20-jarige Tilburger van zijn mobiele telefoon beroofd. Dat is gebeurd door een nog onbekende man. De dader zou bij de beroving een pistool gebruikt hebben.

Glaasje op

TILBURG - Een 36-jarige man uit Best is gisteravond om vijf over halfnegen aan de Taxandriabaan aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding en bleek gedronken te hebben. Omdat de ademanalyse niet lukte is er van de man een bloedproef afgenomen. Tegen de man uit best wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

TILBURG - Aan de Jan Grewenstraat hebben agenten gisteravond om vijf voor halftwaalf een 64-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een 17-jarige huisgenote met een mes bedreigde en haar met een bezemstok heeft geslagen.

Vechtpartij in Moergestel

MOERGESTEL - Aan het Rootven brak vannacht rond twee uur een vechtpartij uit waarbij alles bij elkaar zo`n twintig personen betrokken waren. Een 16-jarige jongen uit Moergestel kreeg een paar flinke klappen en een kopstoot. Een even oude jongen uit Oisterwijk werd voor deze mishandeling aangehouden . Hij werd herkend door het slachtoffer en een getuige en aan de Moergestelseweg in Oisterwijk aangehouden.

Geen rijbewijs

TILBURG - Vannacht om vijf voor halfdrie hebben agenten aan de Tuinstraat een 31-jarige vrouw achter het stuur van een auto gehaald. De vrouw bleek geen rijbewijs te hebben. De auto, een huurauto, was door haar vriend gehuurd.

Man botst tegen lantaarnpaal

HILVARENBEEK - Vannacht om tien over halfdrie raakte een 19-jarige man uit Biest Houtakker op de Hakvoortseweg de macht over het stuur van zijn auto kwijt en botste tegen een lantaarnpaal. De man werd door de GGD overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Hij liep bij het ongeval breuken en een hersenschudding op.

Alcoholcontrole

TILBURG - Gistermiddag en -avond hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark een alcoholcontrole gehouden. Er hebben 310 automobilisten geblazen. En zij bliezen allemaal de P van prima. Dus ook met Carnaval gedraagt de automobilist zich netjes. Verder hebben de agenten gewaarschuwd voor het niet dragen van de autogordel en het onterecht voeren van de mistlampen.

Bron: Carel Bouman