Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf










Datum Woensdag 5 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen



Diefstal vrachtauto

Vanaf een bedrijfsterrein aan de De Vlotkampweg is tussen vrijdag 28 februari en dinsdag 4 maart een vrachtauto gestolen. Het betreft een vrachtauto van het merk Volkswagen, type Daimler 1827, voorzien van het handelaarskenteken FH-68-69.


Tasjesroof

Een 69-jarige Nijmeegse is dinsdagmiddag rond 13.00 uur op de Snelliusstraat van haar tas beroofd. De vrouw wilde ter hoogte van het gezondheidscentrum de straat oversteken. Zij had haar handtas in een mandje voor op haar fiets. Op het moment dat zij over wilde steken kwam een bromfietser voorbij, die de tas uit het mandje griste. In de tas zat een portemonnee. De portemonnee is later op de middag teruggevonden op de 78-straat Tolhuis. Het geld bleek uit de portemonnee verdwenen te zijn.


Man aangehouden voor belediging

Politiemensen die per mountainbike surveilleerden in de wijk Zwanenveld, zagen een bestuurder van een Jeep rijden die onnodig veel lawaai maakte. Tevens bleek de man geen gordel te dragen. Toen zij hem daarop wilden aanspreken gaf de man gas en ging er vandoor. Hij kon even later op het Takenhofplein alsnog worden staande gehouden. Hierop begon de man de politiemensen uit te schelden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Naast een aantal bekeuringen voor verkeersovertredingen kreeg hij ook een proces-verbaal wegens belediging.


Beroving

Een 19-jarige Nijmegenaar liep vanmorgen, rond 12.00 uur door het Goffertpark. Plotseling werd hij beetgepakt door twee mannen met bivakmutsen op. Deze hielden hem vast en begonnen zijn broekszakken leeg te maken. Daarna verdwenen ze met een mobiele telefoon, geld en een sleutelbos. Beide mannen hadden een donkere huidskeur en waren gekleed in donkere trainingspakken.


District Tweestromenland



Wijchen - inbraak in café

Afgelopen nacht is ingebroken in een café aan de Kasteellaan in Wijchen. Een toegangsdeur was open gebroken. Uit een gokkast werd een geldlade weggenomen.



Wijchen - man aangehouden na mishandeling

Gistermiddag kwam een 25-jarige inwoner van Ooij zich melden bij het politiebureau in Wijchen. Hij vertelde dat hij zojuist zijn schoonmoeder had neergeslagen. Toen politiemensen naar het opgegeven adres in de wijk Elsland in Wijchen gingen kijken troffen zij daar inderdaad een 52-jarige vrouw aan die diverse verwondingen aan haar hoofd had. Zij moest in het CWZ aan haar verwondingen worden behandeld. De verdachte is in verzekering gesteld. Aanleiding was een familieruzie.


Druten - ongeval met letsel

Een 22-jarige man uit Beuningen reed vanmorgen met zijn bestelauto over de Vissert in Druten in de richting van de Geerstraat in Boven-Leeuwen. Hij raakte met de auto in de berm en verloor de macht over het stuur. Daardoor reed hij de sloot in en sloeg over de kop. De bestuurder raakte daarbij gewond.



District De Waarden



Culemborg - diefstal aanhangwagen

Uit een loods van de gemeente Culemborg aan de Parallelweg West is tussen 12 februari en 5 maart een aanhangwagen gestolen. Het betreft een aanhangwagen van het merk Flamingo met kenteken WP-41-BS.


Ochten - vandalen achterhaald

De politie van het team Neder-Betuwe heeft vorige week tegen totaal zeven jongeren, zes uit Ochten één uit Kesteren, proces-verbaal opgemaakt. Van de jongeren uit Ochten waren er vijf onder de 18 jaar. Zij hadden zich schuldig gemaakt aan vandalisme door in de nacht van 7 op 8 februari in de omgeving van de Liniestraat door brievenbussen, afvalbakken, bankjes, borden en lampen in tuinen of aan de openbare weg te vernielen. De gemeente en 5 bewoners deden aangifte. Dat leverde bij elkaar een schadebedrag op van Euro 2280,16. De schade moet door de jongeren worden vergoed.



Tiel - Mercedes 35-jarige overvallen Tielenaar aangetroffen in Rotterdam

De Mercedes werd dinsdagmorgen, dezelfde morgen dat de overval op de Tielenaar had plaatsgevonden, door de Rotterdamse politie gesignaleerd bij een coffeeshop in die stad. Op zeker moment stapten twee mensen in de Mercedes en reden weg. De politie volgde hen en er ontstond een wilde achtervolging waarbij de bestuurder van de Mercedes zich klemreed. De beide inzittenden, een 29-jarige Rotterdammer en een 34-jarige vrouw uit Rhoon, zijn aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het Tielse politiebureau en daar ingesloten.
De 35-jarige Tielenaar reed dinsdagmorgen rond 03.00 uur in zijn auto over de Rijksweg A15 ter hoogte van de afslag Wadenoijen/Tiel. Daar werd hij tot stoppen gedwongen door een bestuurder van een rode auto. Op de vluchtstrook werd hij uit zijn auto getrokken en gedwongen achterin te stappen en werd hij bedreigd vermoedelijk met een vuurwapen. Hij moest de twee overvallers de weg naar zijn woning aan de Lingedijk wijzen. Daar gearriveerd werd hij gedwongen de woning te openen. In zijn woning lag nog een 41-jarige Tielenaar te slapen. Die werd gewekt. Beiden werden vastgebonden. Uit de woning is een horloge, een videocamera, een bedrag van meerdere honderden euro's, sieraden en zijn meerdere bankpasjes gestolen. Ook de auto van de 35-jarige Tielenaar werd daarbij gestolen. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

(Voor meer informatie over dit laatste bericht kunt u contact opnemen met Piet Versteegt, tel. 06 - 53 71 55 65)


Kerkdriel - diefstal bedrijfsauto

Vanaf de Burg. Van Haarenstraat is maandagmiddag een witte Mercedes bedrijfsauto met kenteken VS-69-PB gestolen. Aangifte werd gedaan door een 24-jarige inwoner van Kerkdriel.


Echteld - woninginbraak

Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Medelsestraat. Men kwam binnen door een ruit in te slaan en vervolgens het raam te openen. Uit de woning werd een gietijzeren 'kunstwerk' weggenomen. De 67-jarige eigenaar deed aangifte.






---- --