Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Onderzoek naar gezondheidsverschillen voortgezet

De expertcommissie Sekse en Etniciteit in de Gezondheidszorg die onlangs is opgeheven, gaat op in ZonMw, een landelijke organisatie voor gezondheidsonderzoek.

De expertcommissie houdt op te bestaan, maar het beschikbare budget wordt tot april 2005 ondergebracht bij ZonMw. De commissie onderzocht gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen en tussen verschillende etnische groepen in Nederland.

De Expertcommissie Sekse en Etniciteit in de Gezondheidszorg is twee jaar geleden geïnstalleerd door staatssecretaris Vliegenthart. De formele instelling was echter nog niet rond. Het huidige kabinet besloot november vorig jaar niet akkoord te gaan met de instelling van de commissie.

ZonMw heeft aangegeven de commissie in haar organisatie te willen opnemen om het werk voort te zetten. Staatssecretaris Ross is daarmee akkoord. Dat schrijft zij vandaag in een kamerbrief naar aanleiding van kamervragen van kamerleden van D66, GroenLinks, PvdA, SP en VVD.

Opheffen expertcommissie Sekse en Etniciteit in de Gezondheidszorg 1. Opheffen expertcommissie Sekse en Etniciteit in de Gezondheidszorg Kamerstuk, 5-3-2003

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=19287 .

Opheffen Expertcommissie Sekse en Etniciteit
2.
Opheffen Expertcommissie Sekse en Etniciteit
Kamerstuk, 4-2-2003

ZonMw
3.
ZonMw
Externe link, 5-3-2003

Site van de organisatie voor gezondheidsonderzoek