Politie Zaanstreek-waterland



18:56 04-MRT-03
LOC: ZAANDAM, RIJSHOUTWEG

Computers uit bedrijf gestolen

Uit het kantoor van een bedrijf werden 12 computers met toebehoren gestolen. Men kwam het bedrijf binnen door een trottoirtegel door een ruit naast de toegangsdeur te gooien. Het alarm van het bedrijf is wel afgegaan, maar voordat het bewakingsbedrijf ter plaatse arriveerde waren de daders reeds gevlogen.

21:08 04-MRT-03
LOC: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Inbraak in bedrijvenpand

Afgelopen avond werd ingebroken in een bedrijvenpand. Men is het hek rond het bedrijfsterrein overgeklommen en nam daar een ladder van een bedrijfsauto weg. Deze ladder gebruikte men om een raam op de eerste verdieping open te breken. Alle toegangsdeuren van de daar gevestigde bedrijven brak men open, waarna de ruimten werden doorzocht. Er werden een beamer en twee laptops weggenomen. Eén van de laptops werd de volgende dag in de omgeving teruggevonden, maar was beschadigd omdat het apparaat de hele nacht buiten had gelegen. De inbrekers hadden bij het opengebroken raam ook nog een flatscreen en een computer klaargezet, maar deze uiteindelijk niet meegenomen.

21:11 04-MRT-03
LOC: PURMEREND, WORMERPLEIN

Bekeuringen bij bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole tussen zes en acht uur gisterenavond werden 40 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Er werden 24 bekeuringen uitgedeeld waarvan 12 voor een te hoog vermogen, vier voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en twee omdat men geen helm droeg. Eén bromfietser schold de agenten uit en stak zijn middelvinger op. Hij werd aangehouden voor belediging.
Er werden acht politiemensen voor de controle ingezet, waaronder drie motoragenten.
De belangstelling van met name de jeugd was zo groot, dat de politie de controleplaats met linten moest afzetten.

02:33 05-MRT-03
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT

Computer weg na snelkraak

Uit het kantoor van een uitzendbureau werd een computer en een flatscreen gestolen. De kabels van de apparatuur werd doorgeknipt. Men was het pand binnengekomen door een trottoirtegel door de ruit van de toegangsdeur te gooien. Hoewel de politie zeer snel ter plaatse was trof deze de daders niet meer aan. Een zoekactie in de omgeving leverde eveneens niets op.
Het bureau werd op 30 januari ook al slachtoffer van inbraak. Toen konden de daders worden aangehouden.

11:31 05-MRT-03
LOC: MIDDENBEEMSTER

Politie maakt eind aan laagvliegen

Vanaf negen uur constateerde de politie dat er regelmatig grote Chinooc helikopters op zo'n 100 m hoogte richting Schiphol vlogen. Het is de politie bekend, dat met name veehouders dan de grootste moeite hebben hun vee in bedwang te houden, vanwege het indringende lawaai. Er werd kontact opgenomen met het ministerie van Defensie, waar werd erkend dat er te laag werd gevlogen. Vanaf tien uur kwamen er geen helikopters meer over. De vluchten hielden verband met een oefening.



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-050303


17:00 04-MAART-03
PURMEREND, GEDEMPTE SINGELGRACHT

Twintig overtredingen tijdens verkeerscontrole

Dinsdagmiddag werd op de Gedempte Singelgracht in Purmerend een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden twintig boetes uitgekeurd. Drie automobilisten negeerden het rode licht en dertien bestuurders droegen geen autogordel. Verder werd een boete uitgedeeld voor het onterecht voeren van mistlampen, het niet dragen van de helm/ een losse kinband, het niet volgen van de rijbaan voor een bromfietser en ten slotte het niet behoorlijk zichtbaar aanwezig zijn van een kenteken op een aanhanger.

08:45-09:45/13:30-15:30 04-MAART-03
KROMMENIE / WORMERVEER, PADLAAN/ KERKSTRAAT

Verkeerscontroles

Tijdens een tweetal verkeerscontroles, op de Kerkstraat in Wormerveer en de Padlaan in Krommenie werden dinsdag in totaal 33 automobilisten/ passagiers bekeurd. 26 Personen kregen een boete van E40,00 omdat zij zonder gordel in de auto zaten. Verder kregen een bestuurder die met aanhangwagen reed en niet in het bezit was van rijbewijs BE, een automobilist die met een verkeerde kentekenplaat reed en een bromfietser die zonder goedgekeurde helm reed een boete. En ten slotte ontvingen vier bestuurders die het bord "verboden in te rijden" negeerden ook een boete.

09:45-11:20/19:10-21:05 04-MAART-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Twee keer toegestane snelheid

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd dinsdagochtend een snelheid van 100 km per uur gemeten. Dat is twee keer zo hard als de toegestane snelheid (50 km per uur). In totaal overschreed vijf procent van alle weggebruikers de snelheidslimiet. 's Avonds werd een tweede mobiele snelheidscontrole gehouden en reed zeven procent van alle bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur.

08.20-10:00 04-MAART-03
DEN ILP
81 km per uur in Den Ilp
In Den Ilp werd dinsdagochtend tussen halfnegen en tien uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal overschreed dertien procent van alle automobilisten de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 81 km per uur. Drie bestuurders die het permanente inhaalverbod negeerden, zullen binnenkort eveneens een boete ontvangen.

18:40-21:20 04-MAART-03
ZAANDIJK, GUISWEG
40 km per uur te hard
Op de Guisweg in Zaandijk (70 km per uur), ter hoogte van het politiebureau reed dinsdagavond een op de tien bestuurders te hard. Tijdens de snelheidscontrole werd een hoogste snelheid van 110 km per uur gemeten.

EINDE
---



---- --