Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 5 maart 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd
(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Lylantse Baan, showroom/winkelruimte bouwen.
Schubertstraat 28, dakkapel voorzijde aanbrengen en woning achterzijde uitbreiden.
Eglantierbaan 16, tussenverdieping bouwen en gevel veranderen. Bachstraat 91, dakkapellen aanbrengen.
Frans Naereboutrede 2, dakkapel achterzijde aanbrengen. Dongedal 45, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Jekerdal 14, woning uitbreiden.
Bernsteinstraat 86, dakkapel voorzijde aanbrengen. Schubertstraat 26, dakkapel voorzijde aanbrengen.

TER INZAGE
Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

1. Jekerdal 14, woning uitbreiden.

Aan de bij 1 genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 6 maart 2003, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 21 februari 2003:
Capelseweg 98, serre bouwen.
Lofoten 26, dakkapel vergroten.

Verzenddatum 25 februari 2003:
Van Speijkstraat 29, dakkapel voorzijde aanbrengen. Othello 24, dakkapel voorzijde aanbrengen.
s-Gravenweg 224, dakkapel voorzijde aanbrengen. Arend Brinkmanrede 2, woning uitbreiden.
Sint Laurensbaai 59, entree en woning uitbreiden. Sweelinckstraat 9 en 11, dakkapellen veranderen/samenvoegen. Bachstraat 5, dakkapel voorzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN

Vergunning is aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Door de gemeente aangevraagd en verleend:
Verzenddatum 27 februari 2003:

Langs voetpad ter hoogte van Sperwerhof,
Valkenhof en Arendshof 10 populieren
Langs Pastel 30 sierappelbomen. Herplant met 30 sierappelbomen. Bodemverbetering.
Hortensiastraat 2 witte moerbeien en 6 esdoorns Parkeerplaats Inez Erf 3 platanen
Ter hoogte van Vuurdans 104-198
en parkeerplaats overzijde 9 essen. Herplant met 3 kleiner blijvende bomen.
Slotlaan t/o het politiebureau 12 populieren. Herplant met Westhofs Glorie (essen).
Schenkelse Dreef 6 populieren. Herplant met 4 platanen.

De betreffende kapvergunningen liggen vanaf heden ter inzage.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

WIJZIGING BOUWVERORDENING

De raad van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft op 10 februari 2003 de verordening tot (achtste) wijziging van de Bouwverordening vastgesteld.

De verordening is met terugwerkende kracht op 1 januari 2003 in werking getreden.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaand motorvoertuig.

Verzenddatum 26 februari 2003 (datum besluit 21 februari 2003): kentekennummer JB-TP-32 ten behoeve van de heer D. Rook (bestuurder), Savanne 78, Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

BESTEMMINGSPLAN CAPELLE-WEST 1997

Het college maakt, ingevolge de Inspraakverordening, bekend dat het voornemen bestaat 14 appartementen te bouwen aan de Van Kinsbergenstraat. Ter plaatse geldt de bestemming Bedrijfsdoeleinden (B) uit het bestemmingsplan Capelle-West 1997. Deze bestemming laat geen woningbouw toe.
Artikel 17 van het bestemmingsplan biedt het college van burgemeester en wethouders echter de mogelijkheid de bestemming Bedrijfsdoeleinden (B) te wijzigen in de bestemming Woondoeleinden (W), waardoor de appartementen toch kunnen worden gebouwd. Het college wenst hieraan in beginsel mee te werken. De raadscommissie Ruimte heeft ermee ingestemd het wijzigingsplan te bespreken tijdens een informatie- en inspraakavond.

In verband daarmee kan iedereen het wijzigingsplan van 6 maart tot en met 17 april 2003 inzien.
Gedurende die periode kan iedereen ook schriftelijk zijn zienswijzen over het wijzigingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Informatie- en inspraakbijeenkomst
Op dinsdag 8 april 2003 vindt vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis een informatie- en inspraakbijeenkomst over deze aangelegenheid plaats. Tijdens deze bijeenkomst kunt u uw zienswijzen naar voren brengen.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de besluiten inzake de invalidenparkeerplaats en het wijzigingsplan inzake het bestemmingsplan Capelle-West 1997 liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.