Gemeente Ede

nummer 59 / Ede, 4 maart 2003

Vijf nieuwe leden voor Monumentencommissie Ede

Per 1 april 2003 benoemen Burgemeester en wethouders vier nieuwe leden in de Edese Monumentencommissie.
Het gaat om de heren. ir. E.M.J. Blok, deskundige tuin- en landschapsarchitectuur, H.P. Boer, deskundige bouwhistorie; P. Boone, deskundige archeologie; ir. P.E. Hoeke, architect-deskundige en vertegenwoordiger B.N.A. Per 1 september treedt ook de heer K. Boeder, historicus aan.

De leden van de Monumentencommissie worden voor vier jaar benoemd en kunnen één maal herbenoemd worden. Omdat vijf zittende leden aan het einde van hun zittingsperiode zijn en niet meer herbenoemd kunnen worden, zijn vijf nieuwe leden nodig.

De heer ir. E.M.J. Blok
Erik Blok is deskundige tuin-, park- en landschapsarchitectuur. Hij is werkzaam bij een bureau Blok, OldeMeierink en Partners in Wageningen, een bureau voor historische tuinen, parken en landschappen. Dit bureau heeft ruime kennis en ervaring op gebied van instandhouding van historische tuinen, parken en landschappen en richt zich tevens op het onderzoek naar de tuin- en landschapsarchitectuur in het verleden in combinatie met architectuurgeschiedenis, bouwhistorie en historische geografie. Projectenz: onder andere tuin van Huis Sonneveld in Rotterdam; renovatie- en restauratieplan Warnsborn in Arnhem en omgeving.

De heer H.P. Boer
Peter Boer is deskundige bouwhistorie. Thans werkzaam bij Buro 02, adviseurs voor bouwhistorie, monumentenzorg en ruimtelijke ordening. Heeft onder andere opdrachten uitgevoerd voor de gemeenten Zwolle, Meppel en Zutphen. Peter Boer is een bouwhistoricus met vooral technische achtergrond (restauratietechniek). Hij heeft ruime ervaring als beleidsmedewerker monumenten en als assistent archeoloog in Nijmegen.

De heer P. Boone
Peter Boone is deskundige archeologie. Hij is amateur-archeoloog en heeft ruim vijf jaar meegewerkt bij opgravingen in Nijmegen en Ede (Rietkampen, centrum en Vallei), Cuyk, Tiel, op het tracé van de Betuwelijn en in Duitsland.

De heer ir. P.E. Hoeke
Paul Hoeke is deskundige architectuur. Hij heeft in oktober 2002 officieel afscheid genomen als stadsarchitect van de gemeente Nijmegen. Daar werkte hij sinds 1968 en vanaf 1986 als stadsarchitect. Naast ontwerper en bouwer is de stadsarchitect ook adviseur en coördinator bij ontwerp- en bouwopgaven en bij het gemeentelijk architectuurbeleid.
In de periode dat Paul Hoeke in Nijmegen heeft gewerkt heeft hij de stad verrijkt met enkele markante bouwwerken.

De heer K. Boeder
Klaas Boeder treedt per 1 september 2003 aan als deskundige lokale geschiedenis.

De heer H. de Soete, deskundige architectuur en de heer H. van denTop, deskundige stedenbouw blijven aan als lid van de Monumentencommissie. Tot 1 september blijft bovendien ook de heer C. Heitink nog aan als deskundige lokale geschiedenis.