TRIPLE P N.V.

Jaarcijfers 2002 van Triple P

FOR IMMEDIATE RELEASE


HOOFDPUNTEN 2002


- Triple P meldt een positief bedrijfsresultaat van Euro 0,1 miljoen en
een positieve cashflow van Euro 3,2 miljoen over 2002;


- Herstructurering doorgevoerd; kosten in 2002 Euro 1,4 miljoen; verwachte besparing in 2003 ruim Euro 1,5 miljoen;


- Bruto marge gestegen naar 17,6 procent;


- Netto verlies over 2002 inclusief bedrag van de genomen reorganisatievoorziening bedraagt Euro 0,5 miljoen.

Vianen, 5 maart 2003 - Het in Nederland gevestigde en aan de Amerikaanse beurs genoteerde Triple P N.V. (NASDAQ SMC: TPPP) meldt over het boekjaar 2002 een omzet van Euro 96,4 miljoen. De bruto marge is gestegen naar 17,6 %. Verder toont de verlies- en winstrekening een positief bedrijfsresultaat van Euro 0,1 miljoen en een netto verlies van Euro 0,5 miljoen.

Zonder getroffen voorzieningen van Euro 2,3 miljoen zou het bedrijfsresultaat over het boekjaar 2002 Euro 2,4 miljoen bedragen. Het bedrijfsresultaat werd in 2002 nadelig beïnvloed door opgenomen voorzieningen ten bedrage van Euro 0,9 miljoen voor leegstand van een deel van het kantoorpand en de afwikkeling van een tweetal lopende juridische procedures. Verder trof de Directie in overleg met Raad van Commissarissen een voorziening voor herstructurering van Euro 1,4 miljoen voor de afwaardering van activa alsmede voor de kosten van afvloeiing van personeel. In 2002 werd het personeelsbestand met 44 FTE teruggebracht tot 402 FTE.

Na haar aantreden in mei 2002 heeft de Directie van Triple P in het laatste kwartaal van 2002 een herstructurering en verdere rationalisatie van de organisatie doorgevoerd. De voormalige drie divisies zijn nu zowel juridisch, financieel als organisatorisch geïntegreerd tot één organisatie: Triple P Nederland B.V.. Zo is een zeer slagvaardige organisatie ontstaan, die flexibel en efficiënt op de marktontwikkelingen kan reageren. Als gevolg van genomen maatregelen is het kosten niveau van het bedrijf met ingang van 2003 structureel met ruim Euro 1,5 miljoen verlaagd.

Door een wederom positieve cashflow van Euro 3,2 miljoen beschikt Triple P eind 2002 over een positief banksaldo van Euro 4,2 miljoen. De balans toont een eigen vermogen van Euro 2,5 miljoen of 11% van het balanstotaal.

De positieve cashflow in 2002 werd gerealiseerd in weerwil van moeilijke marktomstandigheden. Dat het bedrijf desondanks een positieve cashflow kon realiseren, is met name te danken aan de inzet van haar medewerkers en de continue rationalisatie van de organisatie. Indien de omstandigheden dit vereisen zal de Directie verdergaande maatregelen in 2003 niet schuwen.

Triple P deelt de algemene verwachting dat de markt in 2003 terughoudend zal zijn en de economische ontwikkeling onzeker. Voorzichtigheidshalve doet de Directie daarom geen uitspraken omtrent winstverwachtingen voor 2003.

De gezonde financiële basis, de sterke klantentrouw en de nieuwe marktgerichte indeling van de organisatie maken dat de directie, ondanks alle onzekerheden, het boekjaar 2003 met vertrouwen tegemoet ziet.

Triple P is een aan de Amerikaanse beurs genoteerde onderneming (NASDAQ SCM: TPPP) opgericht in 1989 en gevestigd in Vianen. Met ruim 400 medewerkers ontwerpt, levert, bouwt en onderhoudt Triple P de ICT-infrastructuur tot ruim 2.000 werkplekken per locatie van bedrijven, overheden en andere opdrachtgevers. Over 2002 realiseerde Triple P een omzet van Euro 96,4 miljoen, terwijl het bedrijf met een bedrijfsresultaat van Euro 0,1 miljoen voor het vijfde achtereenvolgende jaar een positief bedrijfsresultaat realiseerde.

Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder, maar niet beperkt tot, de ontwikkeling van de totale ICT-uitgaven en vraag naar ICT-diensten in Nederland; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.


---


05 mrt 03 15:49

TRIPLE P N.V.
Investor Relations contact
Peter van den Oord
Chief Financial
Officer
+31 (0)347353204
Poord@triple-p.nl
www.triple-p.nl