Dienstenbond CNV

Eindelijk principe-akkoord CAO Seceurop Nederland Security Check 05-03-2003

Wat een recht-toe recht-aan vertaling moest worden van de VPB bedrijfstak-CAO heeft uiteindelijk maanden op zich laten wachten. Er was en fiks aantal onderhandelingsrondes nodig. Maar nu is toch het moment aangebroken. Vakbonden en Seceurop Nederland Security Check hebben een principeakkoord bereikt.

Belangrijkste punten

* De loonsverhoging was het eerste struikelblok in een lange rij. Ons uitgangspunt is steeds geweest dat zoveel mogelijk aangesloten moest worden bij de bedrijfstak CAO. Deze is vorig jaar tot stand gekomen(ook al met de nodige moeite). In de loonontwikkeling zal SNSC de bedrijfstak CAO volgen. De 4% per 1 januari 2003 is ondertussen betaald. Per 1.1.2004 kunt u een loonsverhoging tegemoet zien die gelijk is aan de prijscompensatie + 1%.


* Afwijkende afspraken zijn er gemaakt over het concurrentie beding (5). Een dergelijk beding wordt slechts toegestaan voor enkele functie-categorieën. Deze afspraken zijn het gevolg van de toestroom van concurerende beveiligingsbedrijven op Schiphol.


* Ook afwijkend zijn de afspraken over de Wet Verbetering Poortwachter (7). We hebben specifieke afspraken kunnen maken over verlenging van de loondoorbetaling inclusief de loonaanvulling door uw werkgever.


* In de systematiek van de stomerijvergoeding is niets gewijzigd. Wel is de vergoeding opgetrokken van EURO 0,23 per gewerkte dag naar EURO 0,35. Deze afspraak gaat, net als vele andere, met terugwerkende kracht in, per 1.1.2003!


* Naast de afspraken die direct voor u gelden, zijn ook een aantal afspraken gemaakt voor de nabije toekomst. Zo is het ons een doorn in het oog dat nieuwe collegas aangenomen kunnen worden op een lager beginsalaris dan de bedrijfstak CAO voorschrijft. Deze praktijken zijn verleden tijd met ingang van 1.1.2004. Ook zal het woud aan toeslagen betrokken worden bij het inrichten van een nieuw loongebouw per 1.1.2004. Tenslotte zullen de resultaten van een functiewaarderingsonderzoek zich ook vertalen in het nieuwe loongebouw. Een (oude) toezegging die we nu wel eens uitgevoerd willen zien (CAO-protocol 2).


* De hele discussie over een CAO-luchtvaartbeveiliging (CAO-protocol 5) hebben we nu niet willen afronden. Het is immers ook belangrijk om te weten of de bedrijfstak CAO ruimte kan bieden voor de specifieke beveiligingsfuncties op Schiphol. Eigenlijk gaat het over de vraag of een eigen CAO SNSC nog nodig is. Wordt vervolgd dus.

Klik hier voor de volledige tekst* van het principeakkoord.


* Om dit document te bekijken is Acrobat Reader nodig. Download Adobe Acrobat Reader (gratis).

Uw mening
Op de belangrijke CAO-bepalingen is uiteindelijk recht-toe-recht-aan de bedrijfstak CAO gevolgd. Waar nodig zijn specifieke afspraken gemaakt. Het eindresultaat leggen we met een positief advies aan u voor. U kunt uw mening kenbaar maken via het stembiljet dat u per post heeft ontvangen. Graag zien we uw reactie tegemoet, uiterlijk maandag 17 maart, 17.00 uur.

Is uw collega al lid??
Printen en verspreiden van deze tekst is prima. Is uw collega al lid van de CNV Dienstenbond? Overtuig hem of haar van het nut van het lidmaatschap!
lid worden

Meer weten?
Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel. (023)5651052.