Dienstenbond CNV

Wilt u meepraten over de CAO Mode- en Sportdetailhandel? 05-03-2003

De CAO-onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor de Mode- en Sportdetailhandel beginnen op 24 maart aanstaande.

Concept voorstellen
In de afgelopen weken heeft u massaal gereageerd op de concept-voorstellen. Velen van u waren het eens met de lijn die CNV Dienstenbond heeft uitgezet. Een aantal leden hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om aanvullende punten voor te stellen. Deze punten zijn, voor zover mogelijk, in de officiële voorstellenbrief meegenomen.

Het staat nu al vast dat het geen gemakkelijke onderhandelingen worden. In Fashion Floor heeft u kunnen lezen dat per 1 april 2003 het functiegebouw een feit moet zijn. Uw werkgever moet dan uw functie, volgens het nieuwe (Cats-)systeem hebben ingedeeld. Tijdens de CAO-onderhandelingen moeten afspraken gemaakt worden over het (nieuwe ) loongebouw.

Uw mening telt
Daar wij voor u de onderhandelingen voeren, willen wij u graag bij dit proces betrekken. Wij doen dan ook een dringend beroep op u om zitting te nemen in de CAO-commissie. Deze commissie komt voor, tijdens en na de CAO-onderhandelingen bijeen om over de voortgang te praten. U zit, als het waren, aan de onderhandelingstafel.

Gedurende het onderhandelingsproces wordt u, tijdens de schorsingen, door ons over het verloop geïnformeerd en worden (door u) standpunten ingenomen.

CAO-commissie
Ter voorbereiding op de komende onderhandelingen willen wij graag een CAO-commissie oprichten. Indien u belangstelling heeft om in de CAO-commissie Mode- en Sportdetailhandel plaats te nemen kunt u zich aanmelden via het toegestuurde reactieformulier of per email.

Bijeenkomst CAO-commissie
Gelijktijdig nodigen wij u uit voor de eerste bijeenkomst waarop het de bedoeling is om de werkwijze van de CAO-commissie te bespreken. De bijeenkomst wordt gehouden wordt op:

woensdag 19 maart 2003
van 10.30 uur tot 13.00 uur
op het hoofdkantoor van CNV Dienstenbond te Hoofddorp

Opgave
Voor zowel de CAO-commissie als de bijeenkomst kunt u zich vóór 12 maart 2003 opgeven bij mw. Cora Meere. Dat kan via het reactieformulier dat per post aan u is verstuurd, of per email: c.meere@cnvdibo.nl Faxen mag natuurlijk ook: (023)5650150.

Indien u niet naar de bijeenkomst kan komen, maar wel zitting wilt nemen in de CAO-commissie kunt u dat als zodanig vermelden. Leden die nu al zitting hebben in de CAO-commissie hoeven alleen aan te geven of zij aanwezig kunnen zijn op de bijeenkomst.

Wij zien uw belangstelling met grote belangstelling tegemoet.