Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 4 maart 2003 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de Collegebesluiten van 4 maart 2003
Bezwaar milieudefensie tegen brug over Bonkevaart De Vereniging Milieudefensie heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de tijdelijke brug over de Bonkevaart aan de Groningerstraatweg. Het bezwaar wordt ongegrond verklaard, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De brug wordt tijdelijk aangelegd om de Bullepolder te ontsluiten. Er wordt tijdelijk van het geldende bestemmingsplan afgeweken. De vrijstellings - en instandhoudingstermijn begint op 8 januari 2003. Collegebesluit van 4 maart 2003.

Bezwaarschrift tegen coffeeshop aan Zuidvliet

Het bezwaarschrift van de heer R. Asosingh voor een gedoogverklaring van een coffeeshop aan het Zuidvliet 46 wordt niet-ontvankelijk verklaard, zo heeft het college van b en w. besloten. Het coffeeshopbeleid van de gemeente Leeuwarden gaat uit van maximaal twaalf coffeeshops binnen de stadsgrachten en geen coffeeshops buiten de stadsgrachten. De locaties aan het Zuidvliet vielen daardoor onder een overgangsregeling, wat inhoudt dat de handel in softdrugs niet door een andere exploitant mag worden voortgezet. De rechtsvorm van Zuidvliet 46 werd echter gewijzigd op 24 september 2001, waardoor er per 1 januari 2003 in dit pand geen softdrugs meer mogen worden verkocht.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Vaststelling bestemmingsplan Aldlân

Het college van b. en w. stelt de raad voor het bestemmingsplan Leeuwarden- Aldlân vast te stellen.
Het plan maakt deel uit van een actualisatieslag van oude bestemmingsplannen. Voor Aldlân oost en west komt één bestemmingsplan die de 13 oude plannen vervangt.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Taalpilot primair onderwijs

Het college van b. en w. neemt het verslag en afrekening van de taalpilot bij de Kon. Beatrixschool en de Menno van Coehoornschool voor kennisgeving aan. Voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van het taalproject tusssendoelen beginnende geletterdheid wordt in 2003 in totaal 50.000 beschikbaar gesteld. De bedoeling is het taal-, lees
- en schrijfonderwijs voor de groepen 1, 2 en 3 van de basisschool te verbeteren, wat moet leiden tot verbetering van de taalprestaties van leerlingen. Omdat pas op langere termijn resultaat duidelijk wordt, is ook een langere projectperiode gewenst.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Vragen PAL/Groen Links

PAL/Groenlinks heeft schriftelijke vragen ingediend naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant, waarin Bouwfonds Wonen aankondigt zich op de bouw van goedkope koopwoningen te richten. Het college van b. en w. kan de vragen pas beantwoorden als er meer duidelijkheid is over de samenwerking met de marktpartijen in de Zuidlanden.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Aanvragen kapvergunningen

De beleidsregels voor de afhandeling van aanvragen voor een kapvergunning worden door b.en w. vastgesteld. Deze beleidsregels geven meer duidelijkheid, waardoor zowel de waardering van bomen als de overlast van bomen beter gemeten kan worden.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Notitie monumentenzorg

Het college van b. en w. heeft de notitie Een revolving fund voor de monumentenzorg in Leeuwarden voor kennisgeving aangenomen. Voorlopig komt er nog geen revolving fund voor monumentensubsidies. In de notitie wordt het voorstel gedaan een revolving fund op te stellen, een fonds voor gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden. De notitie is vooral bedoeld om na te gaan hoe subsidiering van restauraties het best kan worden opgezet. De bestaande subsidies blijven bestaan.
Voor gemeentelijke monumenten wordt rekening gehouden met een jaarlijks subsidiebedrag van 272.000,00.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Subsidie Kleurrijk Beraad 2003

Kleurrijk Beraad krijgt 48.920,00 subsidie voor de exploitatie van het multicultureel pand en de platform - en adviesfunctie zo heeft het college van b. en w. besloten. De Spil/Chiron ontvangt 3.000,00 voor de huur - en gebruikskosten voor het digiaal trapveld in het multicultureel pand.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Subsidies ouderenzorg

Het college van b. en w. heeft besloten de subsidieaanvraag van het Nederlandse Rode Kruis van 8.470,00 voor bezoekwerk ouderen af te wijzen, evenals de subsidieaanvraag van de Vereniging Zorginstellingen Friesland van 6.000,00 voor Helder in zorg verpleeghuizen. Beide aanvragen vallen onder verantwoordelijkheid van verpleeg - en verzorgingshuizen. De gemeente Leeuwarden heeft hiervoor geen middelen beschikbaar.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Meet the Stars

De Stichting Centrum voor Film in Friesland ontvangt voor 2001 en 2002 nog een bedrag van 9.076,00 voor het project Meet the Stars, zo heeft het college van b. en w. besloten. Het project maakt deel uit van het Noordelijk Film Festival. De gemeente Leeuwarden betaalt jaarlijks eenderde deel aan het Projectplan Cultuureducatie van het Provinciaal Actieprogramma Cultuurbereik. Voor de jaren 2001 en 2002 bleek de provincie het resterende 2/3 deel niet aan het Filmfestival te hebben overgemaakt, maar aan de gemeente Leeuwarden. Dat wordt nu terugbetaald.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Subsidie Thuis in de multiculturele samenleving

Stichting Welzijn Ouderen (SWOL) ontvangt een subsidie van 5.000,00 zo heeft het college van b. en w. besloten voor het project Thuis in de multiculturele samenleving. Kleurrijk Beraad gaf een positief advies over de bijdrage.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Platformlift Stadhuis

Het college van b. en w. gaat niet akkoord met een platformlift voor minder validen tussen de eerste en tweede etage in het verbouwde stadhuis. Vanuit cultuurhistorisch oogpunt wordt zon lift in het vroeg 18de eeuwse pand afgeraden.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Vaststellen straatnamen

Het college van b. en w. besluit de straatnaam Doorgaandesteeg in te trekken. De steeg is tussen Bij de Put en de Nieuweburen. Als de Provincie Fryslân er toe overgaat worden de volgende zes doorgaande waterwegen verfriesd:
De Zwette, Van Harinxmakanaal, Dokkumer Ee, de Bonke, Langdeel en Ouddeel.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Mupi Hoeksterend

Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten de Mupi bij de Parkeergarage Hoeksterend te laten staan.

Collegebesluit van 4 maart 2003.

Voorbereidingsbesluit gebied De Drie Dukatons

Het college van b.en w. heeft besloten in te stemmen met het voorstel van de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit voor het gebied De Drie Dukatons te nemen. De Drie Dukatons is het gebied tussen Dammelaan, Jelsumerstraat, ontsluitingsweg naar MCL Noord en de strook aan de Oude Meer. Corporatie Holding Friesland heeft een aanvraag ingediend om op deze plaats een gezondheidscentrum te bouwen achter de dierenkliniek.

Collegebesluit van 4 maart 2003.