Politie IJsselland






IJsselland
Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
Postbus 611, 6000 AP Zwolle


Zwolle/Steenwijk, 5 maart 2003



Onderzoek schietpartij Baaksebeek leidt naar drugshandel


Dinsdag 4 maart 2003 zijn bij invallen in vier panden in Holtenbroek vijf personen aangehouden. Invallen in twee panden in Steenwijk op woensdag 5 maart leverde nog een aanhouding op. De invallen werden verricht naar aanleiding van een onderzoek dat werd gestart na een schietpartij op maandag 13 januari 2003 in een woning aan de Baaksebeek in Zwolle.

Op dinsdag 18 februari 2003 werd een 25-jarige Zwollenaar aangehouden in verband met de schietpartij. Het onderzoek naar een tweede dader werd voortgezet. Daaruit bleek dat deze tweede man niet alleen was betrokken bij de schietpartij, maar dat hij tevens handelde in verdovende middelen in panden in Holtenbroek. Op dinsdag 4 maart werden daar invallen gedaan. De tweede verdachte in de schietpartij, een 24-jarige Zwollenaar, kon daarbij worden aangehouden. Tevens werd zijn 20-jarige vriendin aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

Twee van de woningen waar werd binnengetreden worden gezien als drugspanden. De hoofdbewoonsters van beide panden (38 en 49 jaar) werden eveneens aangehouden. In één van de panden werd tenslotte ook een 25-jarige man uit Zwolle aangetroffen die gezocht werd voor een woninginbraak. Ook hij is aangehouden

Uit het onderzoek bleek verder dat er een connectie bestond met twee panden in Steenwijk. Op woensdag 5 maart zijn in deze panden invallen gedaan. Een 23-jarige man uit Steenwijk is daarbij aangehouden.



---