Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

4 maart 2003

Sony Ericsson introduceert nieuwe pc-kaart voor GPRS/Wireless LAN's: de GC79

Sony Ericsson heeft vandaag de GC79 geïntroduceerd, een nieuwe GPRS/wireless LAN-kaart voor mobiele gebruikers. Door het beste van twee werelden te combineren, namelijk wereldwijde toegang en een snelle lokale verbinding, biedt de GC79 eenvoudig en snel toegang tot e-mails, sms, fax, Internet, intranet en bedrijfsnetwerken. De GC79 zal in het tweede kwartaal van 2003 in de EMEA-regio en Noord-Amerika verkrijgbaar zijn. Later dit jaar zullen andere markten volgen.

De combinatie tussen een GPRS/HSCSD-netwerkverbinding, W-LAN-toegang tot Internet/intranet/bedrijfsnetwerken en constante draadloze toegang, zoals op kantoor, resulteert in een optimale mobiele oplossing. W-LAN is op de Noord-Amerikaanse markt steeds beter verkrijgbaar en wordt daar ook steeds vaker gebruikt. Hetzelfde geldt voor West-Europa. Steeds meer cafés, hotels, lounges op luchthavens, kantoren en zelfs vliegtuigen bieden deze vorm van draadloze toegang (IEEE 802.11b) aan klanten via lokale toegangspunten met datasnelheden tot 11 Mbps.

Mobiel toegang tot alle informatie

De GC79 beschikt over de meeste connectiviteitsopties tot nu toe. Een gebruiker kan bijvoorbeeld zijn dag beginnen in een café, om via de W-LAN-hotspot het nieuws op het Internet te lezen en zijn e-mail op te halen. Op kantoor lopen er geen kabels meer naar het bureau; het interne bedrijfsnetwerk, e-mail en Internet zijn toegankelijk op de gang, bij de receptie, in vergaderzalen en zelfs in de keuken. Later, op het vliegveld, kan de gebruiker via de W-LAN van de luchthaven de documenten downloaden die hij nodig heeft voor een vergadering. Eenmaal op zijn bestemming aangekomen, kan hij e-mails die hij tijdens de vlucht geschreven heeft via het GSM/GPRS-netwerk naar vijf continenten versturen, zonder dat hij zich druk hoeft te maken over adapters, kabels of vaste telefoonlijnen.

"Steeds meer laptopgebruikers vragen om wereldwijde dekking voor en toegang tot informatie. Sony Ericsson doet er alles aan om deze mobiele werkers van snelle draadloze mogelijkheden te voorzien", aldus Luc van Huystee, General Manager van Sony Ericsson Benelux. "Met de GC79 breiden we ons huidige productassortiment van pc-kaarten uit met mogelijkheden voor W-LAN, waar bij onze klanten veel vraag naar bestaat.

NOOT VOOR DE REDACTIE (