Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

4 maart 2003

Sony Ericsson opent online applicatieshop voor de P800 smartphone

Sony Ericsson kondigde vandaag de opening van een online applicatieshop voor de P800 smartphone aan, bestemd voor zakelijke en vrijetijdstoepassingen. Vanaf vandaag kunnen P800 gebruikers zakelijke en vrijetijdstoepassingen aanschaffen waarmee hun P800 extra functionaliteit -bijvoorbeeld online woordenboeken, kilometermanagers, games en reisgidsen- krijgt. De Sony Ericsson online applicatieshop is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Handango, toonaangevend uitgever en platform voor software voor mobiele toepassingen.

De nieuwe online shop biedt consumenten niet alleen een makkelijke manier om extra functionaliteit aan hun telefoon toe te voegen. Het is anderzijds ook een geweldig middel voor applicatieontwikkelaars om zich snel toegang te verschaffen tot de markt om zo hun P800 applicaties onder consumenten te verspreiden. De dienst is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Italiaans en ondersteunt transacties in Euro's, Amerikaanse Dollars en Britse Ponden.

Applicatieshop

De nieuwe online applicatieshop is te vinden op www.SonyEricsson.com/handango. De Sony Ericsson en Handango gaan gezamenlijk de site, alsmede op CD uitgebrachte software applicaties met toegevoegde waarde, die met de P800 worden geleverd, onder de aandacht van P800 gebruikers brengen. De Sony Ericsson P800 werkt met de nieuwste versie van het open operating systeem Symbian OS v7.0 en maakt gebruik van een op de UIQ-pen gebaseerde gebruikersinterface. Omdat de P800 is gebaseerd op open standaarden is het mogelijk om corporate toepassingen of spelletjes op basis van Java, C++ en Visual Basic te downloaden. Dit stelt consumenten in staat om hun handsets regelmatig te updaten met nieuwe toepassingen en content.

Samenwerking Handango

De applicatiebepalende Handango AMPP oplossing van Handango wordt ook gebruikt door 's werelds meest toonaangevende mobiele netwerkbeheerders als Orange, Sprint, Cingular Wireless, T-Mobile en O2. "We zijn heel verheugd om samen met Sony Ericsson de groep van P800 gebruikers te kunnen bedienen", verklaart Laura Rippy, Chief Executive Officer van Handango. "Slechts enkele weken na de introductie van de P800 in Europa was P800 al een van de meest gevraagde zoekwoorden op Handango. Dit is voor ons een teken dat P800 gebruikers gretig op zoek zijn om het meeste te halen uit de unieke mogelijkheden die hun toestel biedt."

"Onze nieuwe online applicatieshop is een zeer belangrijk element in onze strategie om van de P800 de meest veelzijdige smartphone op de markt te maken", zegt Luc van Huystee, General Manager van Sony Ericsson Benelux. "Kort geleden hebben we verschillende upgrades van de telefoon en belangrijke samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van content en applicaties aangekondigd. Onze samenwerking met Handango stelt ons in staat om consumenten direct vanaf onze website de allernieuwste toepassingen te bieden."

NOOT VOOR DE REDACTIE (