Ingezonden persbericht


Plasmon Data maakt plannen voor Zorg & ICT 2003 bekend

Melbourn, Cambridge (Verenigd Koninkrijk), 5 maart 2003 - - Plasmon, koploper op het gebied van professionele oplossingen voor data-archivering, maakt vandaag bekend dat het bedrijf zal deelnemen aan de Zorg & ICT 2003, Jaarbeurs, in Utrecht op 5- 7 Maart 2003. Daar zullen ze aanwezig zijn in Hall 09BV Stand A058.

Bezoekers van de stand van Plasmon kunnen een reeks removable opslagproducten bekijken die zijn ontworpen voor mid-end tot high-end back-up- en archiveringsoplossingen. Tijdens de show zal Plasmon zich richten op:


· DVD bibliotheken als onderdeel van een brede reeks met capaciteiten van 752 GB tot 20,4 TB. Plasmon heeft aangekondigd dat de levering van de Enterprise D productreeks en de nieuwe D-Series productreeks met Multi Drives eind maart 2003 zal beginnen. De Multi Drive is in staat DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW, CD-R en CD-RW formaten te lezen en te beschrijven. De nieuwe D-Series bibliotheken hebben andere belangrijke upgrades en verbeteringen ondergaan, zoals een standaard LVD interface, waarmee grotere SCSI kabellengte wordt geboden.

· LTO en AIT-3 tapebibliotheken met ingebouwde capaciteiten van 1 TB tot 10,2 TB.

· Magneto Optical Jukeboxes op basis van de nieuwste 9,1 GB drive met opslagcapaciteiten van maximaal 5,8 TB.
IT Data, een partner van Plasmon, sluit zich bij hun aan op de stand op Zorg & ICT 2003.

"Wij zijn zeer verheugd dat we samen met onze gewaardeerde partner aan dit evenement deelnemen, " aldus Cathérine Dernies, Sales Executive - Benelux. "Dit onderstreept nogmaals de nauwe banden die we met onze locale partners hebben en de toegevoegde waarde van onze partners voor de totale archiveringsoplossingen."


- einde -

Over IT Data

IT-Data is gespecialiseerd in de levering van Data Availability Solutions, zoals: back-up, archivering, HSM, en SAN management. Oplossingen voor databeveiliging, een hoge beschikbaarheid van data en management van de beschikbaarheid van de data op het netwerk. IT-Data werkt nauw samen met vooraanstaande fabrikanten van hard- en software, zoals ADIC, DataCore en Plasmon, hetgeen resulteert in innovatieve en grondige oplossingen.Onze Data Availability Solutions zijn geschikt voor de meest complexe en heterogene IT-omgevingen en bieden ondersteuning voor uw gehele opslaginfrastructuur: inclusief netwerk, serverplatforms en besturingssystemen voor alle databasetypes en applicaties. Meer informatie vindt u op www.it-data.nl

Over Plasmon

Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable dataopslag oplossingen. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch optische disk producten ontwikkelt en fabriceert in een ISO-9001 gecertificeerde faciliteit en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Antwerpen. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk. In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; telefoon: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444

Internet: http://www.plasmon.co.uk. e-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de ISO-9001 gecertificeerde productiefaciliteit in Colorado Springs (Verenigde Staten) ontwikkelt en produceert Plasmon magneto optische, CD/DVD en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van 5.25" MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; telefoon: 800.451.6845 or 303.925.1855.

Internet: http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:

Carl Mills Sally Fisher

Mills, Hughes & partners Plasmon Data Ltd

Tel: +31-40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: carl@mills-advertising.com E-mail: sfisher@plasmon.co.uk