Gemeente Barneveld


week 10 - 5 maart 2003

* NIEUW STEMBUREAU DE BURGT

* VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN

* NIEUWS NAAR AANLEIDING VAN VOGELPEST

* WIJZIGING REGLEMENT BURGERLIJKE STAND

* VERKEERSMAATREGEL

* BOUWEN

* AANVRAAG VRIJSTELLING AFSTAND TOT BESTEMMINGSGRENS
* BOUWPLANNEN DIE AFWIJKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN
* VASTSTELLEN BEBOUWDE KOMGRENZEN

* VERKEERSBESLUIT

* RUIMTELIJKE ORDENING

* VOORBEREIDINGSBESLUIT

* MILIEU

* AGENDA

COLLECTE

Van 10 tot en met 15 maart is er in de Gemeente Barneveld een collecte voor het Nationaal Reuma Fonds.

NIEUW STEMBUREAU DE BURGT

Met de komst van de nieuwe woonwijk De Burgt zal het stembureau De Burgt, in het nieuwe district 13 voor het eerst gebruikt worden tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 11 maart aanstaande. Alle straten in De Burgt en De Briellaerd vallen onder dit nieuwe stemdistrict. Al deze kiesgerechtigden hebben in het Kerkgebouw aan het Jan Seppenplein gestemd. Vanaf nu kunnen zij stemmen in het schoolgebouw aan de Nederwoudseweg 39.

VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN

Op 11 maart wordt er in het gemeentehuis van Barneveld géén uitslagenavond georganiseerd.

NIEUWS NAAR AANLEIDING VAN VOGELPEST

Het nationale nieuws van de laatste paar dagen wordt beheerst door de uitbraak van Vogelpest in Gelderland. In deze bijdrage vermelden we een aantal praktische wetenswaardigheden, zoals informatienummers en
-adressen en informatie over evenementen in onze gemeente.
Informatie:
Alle technische en praktische informatie over de ziekte en de gevolgen ervan verstrekt het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV). Zowel pluimveehouders als particulieren kunnen daarvoor gebruik maken van het telefonische informatienummer van het ministerie: 0800 - 22 333 22.
Ook op de website van LNV vindt u informatie over Vogelpest: www.minlnv.nl.
Daarnaast maakt het ministerie een nieuwsbrief met specifieke informatie voor de pluimveebedrijven in het toezichtsgebied.

Evenementen:
Onderstaande evenementen die gepland zijn in de Markthal van Barneveld gaan vanwege de uitbraak van Vogelpest in de Gelderse Vallei niet door:

· Kleindierenmarkt (zolang de crisis duurt)
· Huis-aan-huis-verkoopactie van mest (zaterdag 8 maart)
· Hondenkeuring (zaterdag 8 maart)

· Paardenmarkt (dinsdag 11 maart)

Activiteiten Veluwhal:
De afgelopen dagen heeft de Veluwehal als tijdelijk crisiscentrum gefungeerd voor het ministerie van LNV. Inmiddels heeft het ministerie een crisiscentrum ingericht op de Generaal-Majoor Kootkazerne in Stroe. De Veluwehal wordt weer in gereedheid gebracht om de reguliere activiteiten weer te kunnen hervatten. Vanaf maandag 10 maart kan iedereen weer in het sociaal cultureel centrum en de sporthal terecht.

Stemmen voor Provinciale Staten Verkiezingen:
Bent u pluimveehouder en wilt u uit voorzorg uw bedrijf niet verlaten en toch volgende week 11 maart graag uw stem uitbrengen voor de Provinciale Staten Verkiezingen? Machtig dan bijvoorbeeld vrienden of kennissen uit hetzelfde stemdistrict zodat zij voor u kunnen stemmen. Daarmee gaat uw stem niet verloren!

WIJZIGING REGLEMENT BURGERLIJKE STAND

Burgemeester en wethouders hebben besloten het mogelijk te maken dat ambtenaren en buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand uit andere gemeenten voor de periode van één dag worden benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Barneveld. Hiertoe is aan artikel 2 van het Reglement Burgerlijke Stand een vierde lid toegevoegd. De wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand treedt op 7 maart 2003 in werking en heeft terugwerkende kracht tot 1 maart 2003.
Voorts hebben burgemeester en wethouders besloten de bevoegdheid tot het benoemen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode van één dag te mandateren aan het hoofd van de afdeling Publiekszaken.

De wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand ligt voor u ter inzage bij de balie Voorlichting in het gemeentehuis. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer A. van den Brink van de afdeling Publiekszaken.

VERKEERSMAATREGEL

Burgemeester en wethouders van Barneveld hebben besloten nabij het pand Van den Berglaan 30 te Voorthuizen ten behoeve van een slecht ter been zijnde bewoner van het pand, een op kenteken gestelde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

Het bijbehorende verkeersbesluit ligt voor een ieder vanaf 6 maart 2003 tot 18 april 2003 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen ingevolge de bepalingen van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de datum van de bekendmaking van deze besluiten bij burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB te Barneveld.

BOUWEN

De volgende aanvragen voor een bouw- of sloopvergunning zijn binnengekomen.

Aanvragen om een bouwvergunning
Bouwadres Naam aanvrager Bouwplan
Barneveld
Berkenlaan 35 C.R. Rebel verbouwen en uitbreiden van een berging Gildeweg 10 Dennebroek B.V. bouwen van een fabriekshal Jan Seppenplein 50 E. de Bruin verbouwen en uitbreiden van een woning Jan Seppenplein 52 T.H.Zeldenrust verbouwen en uitbreiden van een woning
Johannes Elsevierlaan 32 B. Wijnne verbouwen van een woning Marconistraat 10-14 Koninklijke BDU Holding B.V. verbouwen en uitbreiden van een drukkerij
Garderen
Sleedoornweg 29 K. Oudendorp bouwen van een vleeskalverenschuur Stroe
Stroeërschoolweg tussen nr 10 en 16 H. van Ee plaatsen van een berging Terschuur
Rijksweg 97 J. Stolk bouwen van een woning met een stal Voorthuizen
Apeldoornsestraat 38 (kavel 14) W.M. van Middendorp bouwen van een carport
Touwslagerslaan 15 G. Looijen verbouwen en uitbreiden van een woning met garage en berging
Aanvragen om een sloopvergunning
Adres Naam aanvrager Sloopplan
Stroe
Ravenweg 6 G. van de Langemeen geheel slopen van twee varkensschuren Voorthuizen
Tolnegenweg 65 Denkavit Nederland B.V. gedeeltelijk slopen van plafonds in de fabriek

Inzien van aanvragen?

Aanvragen en plannen inzien
Alle aanvragen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld. De beoordeling van deze aanvragen moet nog beginnen. Het is daarom nu nog niet bekend of voor deze aanvragen een vergunning wordt verleend.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

AANVRAAG VRIJSTELLING AFSTAND TOT BESTEMMINGSGRENS

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek ontvangen om vrijstelling te verlenen voor wat betreft de aan te houden afstand tot de bestemmingsgrens, voor het bouwen tot een afstand van 7,5 meter van de bestemmingsgrens voor het perceel Rubensstraat 71 te Voorthuizen.

Het voornemen bestaat, om ten behoeve van dit verzoek vrijstelling te verlenen, met toepassing van artikel 13, lid 3, sub 5, volgens de voorschriften deel uitmakende van het bestemmingsplan Buitengebied 2002.

Het plan ligt van 7 maart tot en met 20 maart 2003 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze, met betrekking tot deze vrijstelling, bij burgemeester en wethouders naar voren brengen.
Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan

Onderstaande bouwplannen passen niet zonder meer binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders kunnen binnen bepaalde grenzen vrijstelling verlenen. Zij willen vrijstelling verlenen voor de volgende bouwplannen:

Bouwadres Bouwplan
Barneveld
Hertespoor 3 / A. Ros (b) verbouwen en uitbreiden van een woning Hertespoor 58 / C.K. de Gast (b) bouwen van een berging Mercuriusweg 4 / Bozee Vastgoed B.V. (b) verbouwen en uitbreiden van een bedrijfsruimte
Terschuur
Hendrik van de Craatsstraat 32 / M. van de Beek (a) bouwen van een schuur
Voorthuizen
Hunnenweg 41 / H.P.M. Kock (a) verbouwen en uitbreiden van een woning en het bouwen van een kantoorruimte
Rembrandtstraat 10-1 / J.A. Gerritse (b) bouwen van een garage

Inzien van plannen en reageren op besluiten over plannen?

Plannen inzien
Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Reageren op voorgenomen besluiten
Bent u het niet eens met de voorgenomen besluiten van het college van burgemeester en wethouders over de bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan? Schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Het college zal uw reactie meewegen in het definitieve besluit. De inzagetermijn en reactietermijn zijn niet voor ieder plan dezelfde. Deze termijnen zijn twee weken (vanaf 7 maart tot en met 20 maart 2003) of vier weken (vanaf 7 maart tot en met 3 april 2003). Achter het bouwadres is met een letter aangegeven welke termijn geldt: a= 2 weken, b= 4 weken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de plannen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222. VASTSTELLEN BEBOUWDE KOMGRENZEN

De Glind
Langs de Postweg wordt uit verkeersveiligheidsoverwegingen een bromfiets-/fietspad aangelegd.Hierdoor moet de bebouwde komgrens verplaatst worden. Aan de oostzijde van de kern, nabij de huidige bebouwde komgrens, wordt een plateau aangebracht waarbij er een overgang plaatsvindt van het buiten de bebouwde kom gelegen eenzijdige fietspad naar rode fietssuggestiestroken aan beide zijden van de weg binnen de bebouwde kom. Aan beide zijden van de weg wordt bebouwde-kom-bebording geplaatst in combinatie met verticale gele palen waardoor een poortachtige constructie ontstaat op Postweg.

Ten gevolge van deze maatregelen heeft de gemeenteraad van Barneveld besloten, op grond van de Wegenverkeerswet, de bebouwde komgrens van de kern De Glind, op de Postweg te wijzigen door de grens circa 50 meter in oostelijke richting te verplaatsen.

Terschuur
Op de Hoevelakenseweg worden uit het oogpunt van verkeersveiligheid een aantal verkeersremmende maatregelen getroffen. Zo wordt aan de westzijde van de kern, nabij de huidige bebouwde komgrens, een plateau met middengeleiders aangebracht, conform het fietspadplan. Aan de oostzijde van Terschuur, nabij de Leemweg, wordt een plateau gerealiseerd.

Ten gevolge van deze maatregelen heeft de gemeenteraad van Barneveld besloten, op grond van de Wegenverkeerswet, de bebouwde komgrenzen van de kern Terschuur, op de Hoevelakenseweg als volgt te wijzigen: aan de oostzijde van Terschuur wordt de grens circa 270 meter in oostelijke richting verplaatst;
aan de westzijde van Terschuur wordt de grens vastgesteld op circa 100 meter ten westen van de huidige bebouwde komgrens.

De raadsbesluiten ligt voor een ieder gedurende 4 weken ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de gemeente Barneveld.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met één of beide besluiten kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB, Barneveld.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.

VERKEERSBESLUIT

Voorrangsregeling Topperweg/Breihutterweg
Op de kruising Topperweg/Breihutterweg is geen voorrangsregeling ingesteld. Het ontbreken van een voorrangsregeling, het slechte uitzicht en het feit dat de kruising met hoge snelheid gepasseerd kan worden hebben een negatief effect op de verkeersveiligheid. De kruising kenmerkt zich bovendien door een hoog ongevallen-beeld.

Het kruispunt Topperweg/Breihutterweg zal uit
verkeersveiligheidsoogpunt worden gereconstrueerd, waarbij het kruisingsvlak wordt verkleind, zodat a.h.w. twee afzonderlijke kruisingen ontstaan. Hierbij is het gewenst het voorrangsgedrag van bestuurders te regelen door het treffen van een formele voorrangsregeling;

Burgemeester en wethouders hebben dan ook besloten voor het kruispunt Topperweg/Breihutterweg een voorrangsregeling in te stellen waarbij: bestuurders rijdende op- of komende vanaf de noord-oostelijke en noord-westelijke poot van respectievelijk de Topperweg en de Breihutterweg voorrang hebben op bestuurders komende vanuit zuidelijke richting;
bestuurders rijdend op- of komende vanaf de zuid-oostelijke en zuid-westelijke poot van respectievelijk de Breihutterweg en de Topperweg voorrang hebben op bestuurders komende vanuit noordelijke richting

De voorrangsregeling zal door het plaatsen van bebording en het aanbrengen van haaientanden worden aangegeven.

Het verkeersbesluit ligt voor een ieder gedurende 4 weken ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de sector VROM.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit, kunnen ingevolge de bepalingen van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB te Barneveld.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem sector bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD, Arnhem.

RUIMTELIJKE ORDENING

GEDEELTELIJKE HERZIENING ESSENERWEG VII VASTGESTELD

De gemeenteraad heeft de gedeeltelijke herziening Essenerweg VII van het bestemmingsplan Kootwijkerbroek-dorp vastgesteld. Deze herziening heeft tot doel de uitbreiding van een bedrijfshal en verharding van een achterterrein ter plaatse van Essenerweg 82A te Kootwijkerbroek mogelijk te maken

Van 7 maart tot en met 3 april 2003 ligt de vastgestelde herziening voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Over het ontwerp voor de gedeeltelijke herziening Essenerweg VII heeft niemand zijn zienswijze kenbaar gemaakt. De gemeenteraad heeft de gedeeltelijke herziening vastgesteld zoals deze in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Als gevolg daarvan kunnen uitsluitend belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, geduren-de genoemde termijn van terinzageligging bij gedeputeerde staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen de gedeeltelijke herziening Essenerweg VII.

ARTIKEL 19, LID 1 WRO HANZEWEG

Er is medewerking gevraagd voor het overkluizen van de bergings- en blusvijver aan de Hanzeweg in Barneveld ten behoeve van een particuliere parkeervoorziening.

Ten aanzien van dit plan bestaat het voornemen vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50, lid 5, van de Woningwet. Hiervoor moet aan Gedeputeerde Staten van Gelderland een verklaring van geen bezwaar worden gevraagd. Na ontvangst van die verklaring kan de bouwvergunning worden verleend.

Van 7 maart tot en met 3 april 2003 ligt dit voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder tegen het voornemen deze verklaringen aan te vragen schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

VOORBEREIDINGSBESLUIT

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 18 februari 2003 verklaard, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied dat begrensd wordt door de Woudseweg, Barneveldse Beek, Lunterseweg, de nieuwe ontsluitingsweg voor de woonwijk De Burgt en de Nederwoudseweg in Barneveld.

Het voorbereidingsbesluit is op 1 maart 2003 in werking getreden en ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Met ingang van 7 maart 2003 bestaat voor degene die door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen gedurende zes weken de mogelijkheid om een bezwaarschrift tegen dit besluit in te dienen bij de gemeenteraad van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

MILIEU

Ontwerpmilieuvergunningen
Het is de bedoeling om aan de hieronder genoemde bedrijven een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunningen liggen tot en met 3 april 2003 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunningen kunnen worden ingediend tot en met 4 april 2003.

Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Kootwijkerbroek
Kapweg 53 G.W. van de Bruinhorst-Dunsbergen Revisie veehouderij Drieënhuizerweg 44 D. van Veldhuizen Revisie veehouderij Meldingen (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer) De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 7 maart 2003.
Bedrijfsadres Naam melder Melding ingevolge
Terschuur
Brunesengweg B.J. en W. van Harten Besluit Melkrundveehouderijen wet milieubeheer
Barneveld
Wencopperweg 20 Skippy Rent B.V. Besluit Opslag en transport wet Milieubeheer
Meldingen (op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer) Van de hieronder genoemde milieuvergunningplichtige bedrijven is een melding geaccepteerd op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer voor het veranderen van het bedrijf. De meldingen liggen ter inzage vanaf 7 maart 2003. Tot en met 22 april 2003 is het mogelijk bezwaar in te dienen bij burgemeester en wethouders.
Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Barneveld
Kleuterweg 3 J.H. Bouw Rundvee- en pluimveehouderij Barnseweg 101 E.H. Verschuur Bouwen van een loods bij een agrarisch bedrijf

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten
Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.
* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?
Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495222.

AGENDA:

Maandag 10 maart, 11.00 - 12.00 uur: spreekuur wethouders
---