Nieuwsbericht

woensdag, 5 maart 2003, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Man aangehouden na diefstal tas.
Castricum, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagmiddag werd een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden op een perron van het NS-station. Kort daarvoor had hij een tas gestolen vanuit een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. Na enig zoekwerk werd de verdachten aangehouden op het station. Bij hem werd geld, een pas en een gsm-telefoon aangetroffen die van de aangever afkomstig waren. De tas heeft hij vermoedelijk onderweg weggegooid. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten en in de loop van woensdag, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Portemonnee gestolen uit woning
Alkmaar, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagmiddag werd een portemonnee gestolen vanuit een woning aan de Charlotte de Bourbonstraat. Een onbekende man meldde zich bij de bewoonster met het verhaal dat hij een dakreparatie had uitgevoerd bij de buren. Hij had toen gezien dat een aantal pannen op het dak van aangever stuk waren. Hij wilde dit repareren en de dakgoten schoon maken. Toen hij werd binnengelaten om een prijs af te spreken heeft hij de portemonnee gestolen. Hierin zat een onbekende hoeveelheid geld. Ook bleken een aantal sleutels te zijn verdwenen. Later op dag vond werd de portemonnee (zonder geld) in de omgeving terug gevonden. Eerder op de dag had het slachtoffer door dezelfde man aangesproken op de Frederik Hendriklaan. Hij deed toen voorkomen alsof hij een bekende van haar was. De reed toen in een witte, klein model bestelauto.

Auto in beslag genomen
Alkmaar, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagmorgen raakte de eigenaar van en personenauto, een 36-jarige man uit Alkmaar, zijn auto kwijt. Agenten zagen de man als bestuurder van zijn auto rijden over de Amelandstraat terwijl het bekend was dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. In de afgelopen maanden was hij al vaker bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Om die reden is de auto in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, woensdag 5 maart 2003.
Woensdag tussen 10.30 en 12.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Jan Glijnisweg. De controle werd uitgevoerd mede naar aanleiding van omwonenden. Tijdens de controle werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 84 km/u.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Hippolytushoef, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagmiddag is er van 13.15 uur tot 14.40 uur een gordelcontrole gehouden langs de Koningstraat in Hippolytushoef. In deze periode zijn vijftien automobilisten bekeurd die zonder gordel reden. Woensdagochtend is er van 7.30 uur tot 9.30 uur een snelheidscontrole geweest langs de Schoolweg in Den Helder. In die periode zijn 505 voertuigen gecontroleerd waarvan er 83 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 97 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.
Den Helder, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagochtend is er van 10.30 uur tot 11.15 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Javastraat in Den Helder. In die periode zijn 147 automobilisten gecontroleerd waarvan er tien te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.
Den Helder, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagochtend is er van 11.30 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole geweest langs de Torplaan in Den Helder. In die periode zijn 267 voertuigen gecontroleerd waarvan er 28 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 81 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.

Camera met geweld afgenomen
Den Helder, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur is een 37-jarige vrouw uit Den Helder beroofd van haar digitale camera op het Nieuwland in Den Helder. De vrouw fietste over het Nieuwland in de richting van de binnenstad en had een tas bij om haar arm waar een digitale fotocamera in zat. Vlakbij zwembad de Schots kwam er een scooter naast de vrouw rijden met daarop twee personen met beiden een helm op. De persoon die achterop zat pakte de tas van de vrouw vast en rukte deze los. Nadat de personen de tas buit hadden gemaakt gingen zij er vandoor. De scooter was aan de voorzijde oranje/geel met een zilveren streep aan de zijkant. De achterkant van de scooter was zwart. De camera was 550 euro waard.

Twee keer aangehouden met drank op
Burgervlotbrug, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagochtend omstreek 0.45 uur is een 40-jarige inwoner van Groet gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Parallelweg in Burgervlotbrug. De man blies 445 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Tot verbazing van de agenten die de man hadden aangehouden, kwamen ze de man om 2.30 uur wederom tegen achter het stuur en lieten hem opnieuw blazen: 380 ug/l was dit keer het resultaat. Nogmaals kreeg de man een proces-verbaal. De auto werd overgebracht naar het politiebureau en werd om 9.00 uur door de man weer opgehaald. Hij verklaarde zichzelf nogal dom te vinden.

Diefstal opmerkelijke mini-bike
Den Helder, woensdag 5 maart 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een schuurtje aan de Joubertstraat. De dief heeft naast gereedschap en een damesfiets ook een opvallende mini-bike gestolen. Dit is een door de eigenaar zelf gebouwde minibromfiets dat nog geen meter lang is (80 cm) en een zwarte kleur heeft met aluminiumonderdelen. Het voertuig is voorzien van een Puch-motorblok. Mensen die deze opvallende verschijning signaleren worden verzocht contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Spanbroek, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagmiddag is er van 13.15 uur tot 14.45 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Wuiver in Spanbroek. In die periode zijn zestien bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die zonder gordel reden. Benningbroek, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagochtend is er van 8.10 uur tot 9.10 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Dokter de Vriesstraat in Benningbroek. In die periode zijn er 136 voertuigen gecontroleerd waarvan er negen te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.
Spierdijk, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagochtend is er van 10.30 uur tot 12.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Zuid-Spierdijkerweg in Spierdijk. In die periode zijn er drie bekeuringen uitgeschreven wegens het rijden zonder autogordel en vijf wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 74 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.
Andijk, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagochtend is er van 9.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Kleingouw in Andijk. In die periode zijn veertig voertuigen gecontroleerd waarvan er zes te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 76 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Van 13.40 uur tot 13.55 uur is er een snelheidscontrole gehouden langs de Dijkgraaf Grootweg in Andijk. Hier werden twintig voertuigen gecontroleerd waarvan er twee te snel reden. De hoogste snelheid was 69 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Hoorn, woensdag 5 maart 2003.
Woensdag 5 maart 2003.
Woensdagochtend is er van 9.20 uur tot 9.50 uur en van 10.15 uur tot 10.55 uur een autogordelcontrole gehouden langs de Westerdijk in Hoorn. Hierbij zijn 23 automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder autogordel.

Beroving en mishandeling
Enkhuizen, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagavond is tussen 19.15 uur en 19.30 uur een 26-jarige inwoner van Hoorn beroofd en mishandeld in Enkhuizen. De man liep naar zijn geparkeerde auto die hij achter de Baansteeg in Enkhuizen had staan toen hij plotseling een man voor zich zag opdoemen. De man kreeg een vuistslag op zijn hoofd en een trap in zijn rug waarna hij met kracht tegen de muur gedrukt werd. Intussen was er ook een andere man bij gekomen. De armen van het slachtoffer werden op zijn rug gedraaid waarna de daders de man fouilleerden. De mannen pakten twee mobiele telefoons en geld uit de broekzakken van het slachtoffer en gingen er vandoor. De daders zijn weggerend in de richting van de Meidenmarkt.

Bromfietser gewond
Hoorn, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagavond rond 21.15 uur is een 17-jarige jongen uit Hoorn gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets tegen een 21-jarige automobilist uit Hoorn was gebotst. De jongen reed over de Poldermolen in Hoorn en verleende op het kruispunt met de Papiermolen geen voorrang aan de van rechts komende automobilist waarna een botsing ontstond. De vrouw is met knieletsel naar het Sint-Jan ziekenhuis overgebracht.