FNV BONDGENOTEN

Dupont sluit fabriek Rozenburg

Vanochtend is FNV Bondgenoten door de directie van Dupont geïnformeerd over de sluiting van het bedrijf in Rozenburg bij Rotterdam. De sluiting zal in de loop van volgend jaar een feit zijn. FNV Bondgenoten vindt dat er geen gedwongen ontslagen mogen vallen. Het gaat om ongeveer 80 mensen, die zich bezighouden met de productie van grondstoffen voor kunststoffen.

De productie wordt overgeheveld naar een Belgische vestiging van Dupont in Mechelen. Piet Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten: 'Wat mij betreft is Dupont verplicht de mensen aan het werk te houden. Bij de vestiging in Dordrecht of elders. Het gaat niet slecht met Dupont. Het is enkel winstmaximalisatie. De directie heeft de opdracht 10 procent winst te maken, door de productie van Rozenburg te verplaatsen naar Mechelen lijkt dat beter haalbaar, de werknemers in Rozenburg worden hier het slachtoffer van'.

Op 18 maart zal het voltallige personeel met de vakbond bekijken wat de volgende stappen zijn. Wereldwijd werken er bij Dupont 80.000 mensen. In Nederland zijn dat er zo'n 2.000.

Meer informatie:
Piet Janssen, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-22973929


05 mrt 03 17:31