Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Lelystad, 5 maart 2003

Eerste klinische studie met Biotech Product F991 met succes afgerond

Fornix BioSciences N.V. maakt bekend dat een eerste klinische studie bij de mens (Fase I) met het gepatenteerde, biotechnologische product F991 (peptide), dat mogelijk werkt tegen Astma, Multiple Sclerose (MS), de ziekte van Crohn en contact allergie, met succes is afgerond.

In deze studie is bij een groep gezonde vrijwilligers de veiligheid en verdraagzaamheid van F991 getoetst. Zelfs bij hoge doseringen, tot 20 à 25 keer de veronderstelde therapeutische dosering, bleek de toediening van F991 veilig en werd deze goed verdragen door de vrijwilligers. Vanwege het positieve resultaat van de Fase I studie, treft Fornix BioSciences N.V. voorbereidingen voor de uitvoering van aansluitende studies (Fase II A) naar de klinische effectiviteit (werkzaamheid) van F991 bij bovenvermelde, specifieke, indicaties. Dergelijk onderzoek betreft gecontroleerde studies in gespecialiseerde klinische centra.

In dit project wordt samengewerkt met de Universiteit van Utrecht en diverse Clinical Research Organisations (CROs). Fornix BioSciences N.V. is voornemens, bij succesvol vervolgonderzoek, de verschillende indicaties waarvoor F991 mogelijk een farmacologisch actieve stof vormt, afzonderlijk te exploreren.

Fornix BioSciences N.V. onderzoekt tevens de mogelijkheid om met geschikte farmaceutische partners samenwerkingsovereenkomsten te sluiten, teneinde mogelijk toekomstige geneesmiddelen uit dit onderzoek te exploiteren. Het project F991 kan, bij succesvolle voortgang van het onderzoeksprogramma, vanaf 2005/2006 leiden tot de introductie van nieuw geneesmiddelen

Profiel Fornix BioSciences N.V.

Fornix BioSciences N.V., met hoofdvestiging in Lelystad, legt zich via vier divisies toe op biotechnologisch onderzoek, productie, marketing en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten, medische hulpmiddelen en microbiologische producten, alsmede op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen. De positieve cashflow uit de winstgevende onderdelen financiert de BioTech divisie.

De vier divisies opereren via de werkmaatschappijen ARTU Biologicals Europe, Fornix Theranostics, Fisher Farma en Fornix BioTech Holding. ARTU Biologicals Europe concentreert zich op de productie en verkoop van allergeenproducten en medische hulpmiddelen, Fornix Theranostics beweegt zich op het gebied van de microbiologische producten, Fisher Farma is gericht op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen, en Fornix BioTech Holding legt zich toe op biotechnologisch onderzoek. De aandelen Fornix BioSciences N.V. zijn genoteerd op de officiële Markt van de effectenbeurs Euronext te Amsterdam.

Voor nadere informatie: Fornix BioSciences N.V.

Drs. Tjerk J.A. Visser, Voorzitter Directie

Tel. (0320) 26 77 99

Website: www.fornix.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T