Gemeente Leiden

Persbericht

Publicatiedatum: 28 februari 2003

Op woensdag 5 maart is er vanaf 20.00 uur in het LVC (Brrestraat 66) een presentatie van de videoclip van breakdancegroep The Spinning Keys en hiphopband Ancient Scriptures.

De samenwerking tussen de beide groepen jongens uit Leiden Noord is begonnen door een videoproject van X-Change*. Natuurlijk is er ook een optreden van Ancient Scriptures en wordt er volop gebreakdanced door de Spinning Keys. De muziek van deze avond wordt verzorgd door

DJ Moshe en de beelden door VJ R-Mix.


*X-Change

X-Change is een project dat jongeren tussen 10 en 25 jaar via muziek en dans laat kennismaken met elkaar en met de culturele instellingen in de stad. Het is een samenwerkingsverband van onder andere de provincie Zuid-Holland (Kunstgebouw), verschillende Leidse culturele instellingen, het onderwijs en buurthuizen. Leiden is een van de tien gemeenten die aan het project deelnemen.

In het kader van X-Change vinden er allerlei activiteiten in de stad plaats. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld DJ/VJ-workshops en een speciale dag vol dans en muziek voor meiden. Ook dit jaar staat er weer van alles op het programma. Zo kunnen jongeren op 15 maart in de Leidse Schouwburg de rapmusical Romeo en Juliette bezoeken. Voorafgaand aan die musical worden er in het kader van X-Change workshops georganiseerd. Verder gaat X-Change Leiden door met bandcoaching. Dit biedt beginnende niet-westerse of cross-over bands de kans om onder begeleiding van een professionele docent aandacht te besteden aan het repetitieproces, podiumpresentatie, teksten en promotie. Meer informatie over X-Change activiteiten is te vinden op www.x-changeweb.nl . Op de website staan ook de namen en telefoonnummers van contact-personen voor de verschillende activiteiten.

Deze pagina is gewijzigd op 3-03-2003