Vereniging Nederlandse Gemeenten


---

VNG boekt voortgang afsluiten convenanten ID-banen (05/03/03)

De VNG werkt aan de uitvoering van het Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003, zoals dat op 20 december 2002 is gesloten. Voor de sector zorg heeft de VNG het sectorale convenant reeds ondertekend. Voor de sectoren kinderopvang en onderwijs, twee andere sectoren waar goede kansen zijn voor het regulier maken van ID-banen, zijn de onderhandelingen gaande.

De concept-convenanten voor deze sectoren worden op dit moment aan de achterban van de VNG ter beoordeling voorgelegd. Toetsingscriteria zijn de voordelen die gemeenten hebben bij de uitvoering van het convenant en de financiële risico's die de gemeenten hierbij zouden kunnen lopen. Het dagelijks bestuur neemt op 13 maart aanstaande een besluit over ondertekening.

Tevens beraadt de VNG zich over de vraag in hoeverre de VNG zich zou moeten binden in een convenant voor de sectoren welzijn en cultuur. De belangrijkste reden daarvoor is dat voor deze sectoren geen structurele middelen beschikbaar zijn om ID-banen om te zetten in reguliere banen.