NOS


Laatste nieuws overal beschikbaar via 0900-0717

04-03-03

Nieuwe NOS-dienst 5 maart a.s. operationeel

Vanaf woensdag 5 maart wordt de nieuwsvoorziening van de NOS uitgebreid met een nieuwe service; het laatste nieuws wordt door de NOS telefonisch aangeboden via het nummer 0900-0717. Met deze nieuwe service kan 24 uur per dag, 7 dagen per week het meest actuele nieuws worden beluisterd. De kosten voor de nieuwsdienst bedragen 25 eurocent per minuut. De NOS hoopt op deze manier te voorzien in de groeiende behoefte van het publiek om overal en op ieder gewenst tijdstip over het laatste nieuws te kunnen beschikken.

De nieuwe NOS-dienst is gebaseerd op het NOS Radionieuws zoals dat elk uur op Radio 2 wordt uitgezonden. Dit plusminus twee minuten durende bulletin is nagenoeg direct na het einde van de uitzending telefonisch beschikbaar. De NOS denkt dat de nieuwsdienst vooral interessant is voor mobiele bellers, zoals reizigers met het openbaar vervoer en automobilisten. Maar de dienst is uiteraard ook via de vaste telefoon bereikbaar. De dienst kan voorlopig alleen binnen Nederland worden geraadpleegd, het nummer 0900-0717 is vooralsnog niet bereikbaar vanuit het buitenland. De NOS overweegt om de dienst in een later stadium ook beschikbaar te stellen voor gebruikers buiten Nederland.

De NOS heeft de dienst in samenwerking met het bedrijf 4tele.com ontwikkeld. 4tele.com, een ontwikkelaar van tele-informatiediensten en directory services, draagt zorg voor de technische exploitatie en het beheer van de NOS-dienst.

Voor meer informatie over de dienst of de NOS-programmas zie www.nos.nl


---