Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 6 maart 2003

Gemeente Kampen aan de slag met nieuw Welstandsbeleid

De gemeente Kampen is gestart met de voorbereidingen voor het formuleren van haar nieuwe welstandsbeleid. Op 4 maart jl. is de startnotitie door het College van Burgemeester en Wethouders vastgesteld. Op dit moment ligt de startnotitie bij de gemeenteraad die de kaders vast kan stellen voor het nieuwe welstandsbeleid.

In de eerste plaats gaat de gemeente Kampen gebiedsindelingen maken. Deze gebieden worden vastgesteld op basis van gemeenschappelijke kenmerken van huizen en gebouwen. Vervolgens worden per gebied criteria geformuleerd, die in principe leidend zijn voor de welstand in dit gebied. Ook belangstellende burgers, ondernemers en organisaties in de gemeente Kampen worden bij het proces betrokken.

Vanuit de nieuwe Woningwet van 1 januari 2003 is iedere gemeente verplicht om voor 1 juli 2004 nieuw welstandsbeleid te hebben vastgesteld. Dit welstandsbeleid moet voor alle betrokkenen duidelijk zijn. Op deze manier weten aanvragers van bouwvergunningen vooraf waarmee zij rekening moeten houden in hun bouwplannen. Dit voorkomt teleurstellingen en de afhandeling van bouwaanvragen verloopt snelle

Portefeuillehouder: Wethouder J.Th.M. Piederiet