Belgacom

Proximus Foundation: Proximus geeft het woord aan zijn klanten

06/03/2003

Tot 7 april 2003 kunnen de klanten van Proximus vier liefdadigheidsprojecten kiezen uit 10 genomineerde projecten. Zij kunnen hun stem uitbrengen door een gratis sms te sturen naar het nummer 2728. De vier winnende projecten krijgen in 2003 financiële steun van de Proximus Foundation. De Proximus-klanten kunnen meer informatie vinden over de 10 genomineerde projecten en over de Proximus Foundation op de website. De vier winnende projecten krijgen samen ? 100.000. Het totale bedrag dat Proximus in 2003 schenkt aan de Proximus Foundation bedraagt ? 500.000.

Op 5 december 2002, de Internationale Vrijwilligersdag (VN), lanceerde Proximus de Proximus Foundation. Het is een sociaal initiatief met als missie hulp bieden aan mensen die in België wonen en benadeeld worden omwille van hun sociale uitsluiting, hun jeugdige leeftijd of handicap. De Proximus Foundation wil deze mensen helpen om zich te integreren in onze maatschappij en wil tegelijkertijd de medewerkers van Proximus warm maken voor vrijwilligerswerk.

Een budget van ? 500.000, geschonken door Proximus, moet de Proximus Foundation toelaten zijn missie in 2003 te vervullen. Vzw?s, NGO?s erkend door het ministerie van Financiën of werknemers van Proximus die willen samenwerken met een vereniging, kunnen hun projecten die in aanmerking komen voor financiële steun rechtstreeks indienen bij de Proximus Foundation.

Op 31 januari 2003, einddatum voor het indienen van projecten, had de Proximus Foundation 584 dossiers gekregen. 472 van deze voorstellen voldeden aan de selectiecriteria en komen dus in aanmerking om één van de 3 prijzen uitgereikt door de Proximus Foundation in de wacht te slepen. Deze drie prijzen zijn: De Prijs van de Proximus Medewerkers (max. ? 50.000), de Prijs van de Jury (max. ? 350.000) en de Prijs van de Klanten (max. ? 100.000).

Meer dan 20 % van het Proximus personeel bracht tussen 12 en 21 februari 2003 zijn stem uit voor hun favoriete project via het intranet. De winnaars van de Prijs van de Jury werden door een onafhankelijke jury geselecteerd op 26 februari 2003. De jury wordt voorgezeten door Baudouin Michiels, voorzitter van het Prins Albert Fonds.

De jury selecteerde ook 10 projecten waaruit de klanten van Proximus de 4 beste projecten kunnen kiezen. Ze kunnen dit doen door een gratis sms te sturen naar het nummer 2728 tot en met 7 april 2003. Informatie over de 10 projecten vinden de Proximus-klanten op de website, waar zij eveneens hun stem kunnen uitbrengen. Elke Proximus-klant kan één stem uitbrengen en de 4 winnaars van de Prijs van de Klanten krijgen samen maximum ? 100.000. Om een geldige stem uit te brengen, zenden de klanten een sms met het nummer (tussen 1 en 10) van hun favoriete project naar 2728.

Het resultaat van de stemming van de Proximus medewerkers, van de Jury en van de klanten wordt midden april 2003 bekend gemaakt.

Bezoek de Proximus Foudation website

De oprichting van de Proximus Foundation ging niet over één nacht ijs.

Aan de oprichting van de Proximus Foundation ging heel wat denkwerk vooraf. Al in het verleden profileerde Proximus zich als een voorstander van allerlei initiatieven op sociaal en milieu vlak, maar ook op het gebied van gezondheid. Het bedrijf benadrukt al jaren zijn belofte om mensen dichterbij te brengen door voordelige sms tarieven toe te kennen aan doven en hardhorigen. Proximus steunt ook andere initiatieven zoals de Rode Kruis Duck Race, de Fondation Cédric en het PC for Schools project (Proximus schenkt zijn ?oudere? IT-apparatuur, computers, printers? aan scholen).