Oprichting en -symposium KNMG District II Spaarne & Amstel; ''Als ik Minister van VWS zou zijn dan .''

Op donderdag 6 maart a.s. zullen twee prominente gasten de oprichting en het oprichtingssymposium van KNMG District II Spaarne & Amstel extra luister verschaffen. Mr. H.C.J.L. Borghouts, Commissaris der Koningin in Noord-Holland zal de opening verrichten en dhr. W.H. Cense, huisarts n.p., erelid en oud-voorzitter van de federatie KNMG, zal een inleiding houden over het KNMG-districtenstelsel.

Als locatie voor de feestelijke gebeurtenissen is gekozen voor de sfeervolle historische omgeving van het Teylers Museum, Spaarne 16, Haarlem (telefoon 023 - 5319010). De toegang is vrij voor alle artsen en studenten geneeskunde van het district én van andere KNMG-districten.

Na de ontvangst (vanaf 19.15 uur) onder begeleiding van het Haarlems Salonorkest Vindobona vindt om 19.50 uur de opening plaats door de Commissaris der Koningin. Aansluitend houdt dhr. Cense een inleiding over "Het hoe en waarom" van de nieuwe perifere structuur van de KNMG. Om 20.15 uur vindt de formele oprichtingsvergadering plaats en de installatie van het districtsbestuur door mevrouw U. Roschar-Pel, arts, KNMG Regio-Ambassadeur. Het symposium vangt om 20.30 uur aan. Drie inleiders zullen o.l.v. de avondvoorzitter dr. P. Lens (huisarts n.p., voormalig Regionaal Inspecteur) ingaan op het thema "Als ik minister van VWS zou zijn dan ". De sprekers zijn dr. L.D.J. Maljers (arts n.p., directeur Plexus), R.H. Oudkerk (huisarts, wethouder in Amsterdam) en W. Wientjes (voorzitter Diabetes Vereniging Nederland).

Na de afsluiting om 21.50 uur is er gelegenheid voor een drankje en hapje onder begeleiding van het Haarlems Salonorkest Vindobona.

Nadere informatie kunt u inwinnen bij dhr. S.G.Th. Hulst, internist n.p., beoogd bestuurslid van KNMG District Spaarne & Amstel i.o. (telefoon 023 - 5294207, e-mail: s.g.th.hulst@zonnet.nl).

Voor informatie over activiteiten van andere districten kunt u zich wenden tot drs. Robbert J. Egger (r.egger@fed.knmg.nl) of mw. Bernadette M.C. Garcia (b.garcia@fed.knmg.nl)