Gemeente Zwolle

Start herinrichting Jufferenwal


Datum uitgave: 25-02-2003

Onderwerp: verkeer & vervoer

Donderdag 6 maart start de gemeente met werkzaamheden aan de Jufferenwal. De straat wordt voorzien van nieuwe wegverharding. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op donderdag 17 april 2003 afgerond. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen aanpassingen in de planning noodzakelijk maken.

Tijdens de werkzaamheden wordt het trottoir, aan de zijde van de oorspronkelijke bebouwing, voorzien van rode gebakken klinkers. Daarnaast wordt de huidige rijbaan verbreed naar 7 meter. Verder wordt ter hoogte van Pampus een laad- en loshaven aangelegd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in vier fasen.

Fase Werkzaamheden Aanvang Afronding Fase 1 Bestrating van het gedeelte van de 6 maart 28 maart Jufferenwal vanaf de aansluiting van de
Kamperstraat tot de bevoorradingsstraat
van het Maagjesbolwerk.
Fase 2 Aanbrengen van verharding ter hoogte van 31 maart 31 maart de bevoorradingsstraat van het
Maagjesbolwerk.
Fase 3 Bestrating van het gedeelte van de 31 maart 11 april Jufferenwal vanaf de bevoorradingsstraat
tot de aansluiting van de Melkmarkt.
Fase 4 Herbestraten van de aansluiting van de 14 april 17 april Melkmarkt op de Jufferenwal / Rode
Torenplein.

Werktijden
Tijdens de werkzaamheden in fase 1, 2 en 3 mag de aannemer op werkdagen van 07.00 tot 19.00 uur werken. Op die manier wordt de periode, waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd, zo kort mogelijk gehouden.
In fase 4 wordt naast de Jufferenwal, ook op een deel van de Melkmarkt en het Rode Torenplein gewerkt. Om de bevoorrading van de binnenstad tijdens deze laatste fase niet te hinderen, werkt de aannemer van 12.00 tot 21.00 uur. Op die manier kan het vrachtverkeer de Melkmarkt tussen 21.00 en 11.30 uur via de Buitenkant of de Jufferenwal verlaten.
Er wordt nog onderzocht of het verkeer vanuit de Melkmarkt, tijdens de uitvoering van de vierde fase, doorgang kan worden gegeven via een baan van rijplaten.

Bereikbaarheid
Van donderdag 6 maart tot en met vrijdag 11 april (fase 1 t/m 3) is de Jufferenwal afgesloten voor al het verkeer.
Van maandag 14 tot en met donderdag 17 april (fase 4) is er gedurende een deel van de dag geen verkeer op de Jufferenwal en de Melkmarkt mogelijk. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden middels borden omgeleid.

De gemeente heeft afspraken gemaakt met de brandweer, politie en ambulance omtrent de bereikbaarheid van hulpdiensten tijdens de werkzaamheden, zodat de hulpverlening niet in gevaar komt.

Bron: Communicatie
Datum van 25-02-2003 tot 03-03-2003