Gemeente Dordrecht


---

Inspraakperiode voorstel Golf en Wonen verlengd

Vincent Brinkhof
De inspraakperiode voor het aangepaste voorstel voor het project Golf en Wonen is met circa drie weken verlengd. De verlenging van de inspraakperiode hangt samen met de organisatie van een extra inspraakavond op donderdag 6 maart over het aangepaste voorstel, bedoeld voor direct belanghebbenden. Bezoekers krijgen alleen op grond van een persoonlijke uitnodiging toegang tot de bijeenkomst.

De extra inspraakavond op 6 maart is bestemd voor mensen die rechtstreeks met het plan te maken hebben, bijvoorbeeld omdat hun woning direct grenst aan het plangebied. De avond is bedoeld als `herkansing' voor de direct belanghebbenden die naar inspraakavond van 11 februari zijn gekomen. Veel belanghebbenden zijn toen niet aan bod gekomen met hun vragen, omdat het aantal bezoekers op deze avond veel groter was dan verwacht. Op 6 maart wil de gemeente deze mensen alsnog in de gelegenheid stellen om te reageren op het voorstel voor Golf en Wonen. Alle direct belanghebbenden hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging voor de avond ontvangen. Wie geen persoonlijke uitnodiging heeft, krijgt geen toegang tot de zaal. Hiervoor is gekozen om op de avond voldoende ruimte te kunnen bieden aan de problematiek en vragen van de direct belanghebbenden. Overigens is er ook een inspraakavond gehouden voor alle overige geïnteresseerde Dordtenaren (op 13 februari).

Wie geen persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomst van 6 maart heeft gekregen, maar toch vragen heeft over het voorstel, kan contact opnemen met Georgia Fergadis, gemeentelijk projectsecretaris van het project Golf en Wonen, telefoon (078) 639 67 36. Tot en met 19 maart is het mogelijk om een schriftelijke inspraakreactie op het voorstel te sturen naar de gemeente Dordrecht, afdeling Projectmanagement, t.a.v. de heer C. van Oortmerssen, postbus 8, 3300 AA Dordrecht.

Website aangepast
Actuele informatie over het voorstel voor Golf en Wonen is te vinden op de gemeentelijke website www.dordrecht.nl/golf. De website is inmiddels aangepast en de leesbaarheid van de teksten is sterk verbeterd. Ook is het mogelijk om via de website vragen te stellen over het project.

Soort woningen
Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht stemde in januari in met een aangepast plan voor de aanleg van een golfbaan, gecombineerd met woningbouw, ten zuiden van Dubbeldam en ten oosten van Sterrenburg. De gemeenteraad moet nog een oordeel vellen over het aangepaste programma voor het plan Golf en Wonen. Het aangepaste plan gaat uit van een 18 holes golfbaan met wedstrijdstatus, gecombineerd met circa 220 luxe woningen, die variëren van halfvrijstaande tot vrijstaande villa's en appartementen. De appartementen zijn ondergebracht in een tweetal `landgoederen'.
De appartementencomplexen bestaan uit drie woonlagen, met als accenten op enkele plekken (bijvoorbeeld de hoeken) vier woonlagen. De prijzen van de villa's en appartementen liggen tussen de circa 500.00 en 1.300.00 euro.