Gemeente Stede Broec

3-3-2003
RAADSVOORSTELLEN 6 MAART

Een aantal andere raadsvoorstellen dan de herindeling

De raad behandelt op 6 maart behalve de herindeling onder andere ook de volgende onderwerpen:

* Een wijziging van de bestemmingsplannen Bedrijfsterreinen Industrieweg en Bedrijfsterreinen Princenhof-Noord. Met de wijziging wordt de vestiging van zware industrie onmogelijk. Deze beperking is nodig om toekomstige woningbouw in de nabije omgeving mogelijk te maken. B&W stellen voor de bezwaren tegen de voorgenomen wijziging ongegrond te verklaren, zoals een hoorcommissie heeft geadviseerd. (raadstuk 21 en 22)
* Besluiten die diverse bouwplannen mogelijk moeten maken. Het gaat om de bouw van 48 woningen achter de Broekerhavenweg (locatie Jongeneel), de verbouw van het kruisgebouw aan de Kloosterpoort 1 tot woning en 36 appartementen aan Het Voert. (raadstuk 23, 24 en 25)

* Een voorstel om ? 119.000 uit te trekken voor het uitbaggeren van de buitenhaven. Er is ook gevraagd om de binnenhaven uit te baggeren, maar dat willen B&W vanwege de kosten uitstellen. De noodzaak is nog niet zo groot; het kan volgens het college later gebeuren. (raadstuk 30)

* Om in Hoorn de Regionale Overdekte Kunstijsbaan Westfriesland te kunnen bouwen, is in totaal ruim 12 miljoen euro nodig. De provincie wil bijna 3,7 miljoen euro bijdragen; de rest moet van de dertien West-Friese gemeenten komen. Voor de gemeente Stede Broec komt dat neer op een eenmalige bijdrage van ? 670.233, 37 ofwel ? 31,76 per inwoner. De raad krijgt het voorstel om het bedrag nu beschikbaar te stellen. (raadstuk 34)
* Een voorstel van de Onafhankelijke Partij, PvdA, Groen Links en D66 om de ontwikkelingsorganisaties Novib, Lilianefonds en Stichting Hogar elk eenmalig ? 1.500 subsidie te geven. Deze drie organisaties hebben tijdens een raadscommissievergadering, samen met Shubi, een presentatie over hun doelstellingen gegeven. De beschikbare subsidie ging naar Shubi (hoorapparaten voor dove kinderen in Tanzania). Een procedure waarbij vier organisaties zich presenteren, waarna er maar één subsidie krijgt, verdient geen schoonheidsprijs, vinden de vier partijen. Om die reden stellen ze voor om de drie andere organisaties die zich hebben gepresenteerd eenmalig ? .500 te geven. In de toekomst moet de gemeenteraad duidelijke uitgangspunten formuleren. Aan de hand daarvan kan het college dan met een voorstel voor steun aan één organisatie komen. (raadstuk 36)

* Een subsidieverzoek van het steunpunt Kunstzinnige Vorming West Friesland om tot en met 2006 jaarlijks ? 10.000 uit te trekken voor het project Kunst op School Stede Broec. Het gaat om een vervolg op het bestaande project dat in 1998 begon. (raadstuk 37)