Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam wekelijks met eigen informatief programma op AT5 3 maart 2003 - Johanneke Helmers
De gemeente Amsterdam is vanaf donderdag 6 maart wekelijks op AT5 te zien met een informatief programma. Dit programma duurt 13 minuten en biedt gemeentelijke achtergronden en nieuws.

De afzonderlijke onderdelen van de gemeente hadden tot nu toe (als opdrachtgever) hun eigen afspraken en contracten met AT5. Zo ontstond een verbrokkeld beeld van de gemeente. Al die verschillende inspanningen kostten veel tijd, geld en moeite. Vele goede initiatieven bloedden dood omdat er te weinig geld of te weinig onderwerpen of frequentie is.

De verschillende initiatieven zijn nu gebundeld zodat er een continu, wekelijks gevarieerd programma vanuit de onderdelen van de gemeente kan worden opgezet.
Daarnaast wordt met dit gemeenschappelijke programma op AT5 ook aangesloten bij de Stijl van Amsterdam.
Een groot aantal onderdelen van de gemeente (stadsdelen, diensten en gemeentelijke bedrijven en projectbureaus) doet mee aan het programma.

De gemeente zal door middel van een redactieraad samengesteld uit stadsdelen, diensten en stadhuis toezien op de kwaliteit en samenhang van het programma, dat overigens een politiek neutraal karakter heeft. Het is de bedoeling een serieus informatief maar zeker ook aantrekkelijk en levendig programma voor alle Amsterdammers neer te zetten in nauw overleg met de betrokken deelnemende organisaties.

Het programma wordt elke donderdagavond tussen kwart voor acht en het NOSjournaal van acht uur uitgezonden. Elke uitzending wordt vier keer herhaald. In de maand juli worden vier compilaties uitgezonden. Bij AT5 externe producties is een kundig en ervaren team samengesteld dat zich uitsluitend met dit project zal bezighouden.

© Gemeente Amsterdam