Partij van de Arbeid

Marleen Barth in gesprek over studentenhuisvesting

voorpagina

04-03-2003


**PERSBERICHT**

betreft: themadag studentenhuisvesting

De Jonge Socialisten nemen de provinciale lijsttrekker van de PvdA, Marleen Barth, donderdag 6 maart 2003 mee op een themadag over studentenhuisvesting in Noord Holland. In Alkmaar, Haarlem en Amsterdam zal zij met studenten in gesprek gaan over studentenhuisvesting. PvdA-kamerlid Frank Heemskerk zal Marleen Barth deze dag vergezellen.

De provincie heeft veel te maken met studentenhuisvesting. Omdat ze een belangrijke taak heeft in de ruimtelijke ordeningspolitiek kan de provincie mede bepalen waar en wat er gebouwd wordt. De PvdA is van mening dat er iets moet worden gedaan aan de nieuwe woningnood, waarbij vooral jongeren en ouderen moeilijk een betaalbare woning kunnen vinden. De PvdA wil in Noord Holland dan ook vooral bouwen voor jongeren en ouderen. Ook het realiseren van studentenkamers hoor daarbij, vooral in de drie grote studentensteden van Noord Holland: Haarlem, Alkmaar en Amsterdam.

Donderdag 6 maart zal Marleen Barth s ochtends Hogeschool INHOLLAND Alkmaar bezoeken om daar met studenten te praten over de kamernood in Alkmaar. Vervolgens zal zij tijdens de lunch in de kantine van Hogeschool INHOLLAND Haarlem samen met gemeenteraadslid Jan Nieuwenburg met studenten in debat gaan over studentenhuisvesting in Haarlem. De dag wordt afgesloten in stadsdeel Zuideramstel in Amsterdam. Daar is het voormalig verzorgingstehuis Willem MacKenziehuis aan de Graafschapstraat omgevormd tot studentenhuisvesting voor studenten van de hogere Hotelschool. In deze flat zal Barth in gesprek gaan met studenten van deze school en van de beide Amsterdamse universiteiten over de situatie in Amsterdam.

Het programma van de dag is als volgt:

10:30-11:15 uur: gesprek met studenten in Hogeschool INHOLLAND Alkmaar. Adres: Bergerweg 200, Alkmaar.

13:00-13:45 uur: lunchdebat in kantine Hogeschool INHOLLAND Haarlem. Bij dit programma-onderdeel is ook het Haarlemse gemeenteraadslid Jan Nieuwenburg (PvdA) aanwezig. Adres: Veldzigtlaan 1, Haarlem.

15:30-17:00 uur: bezoek studentenhuis aan De Graafschapstraat in Amsterdam Zuideramstel. Daar gesprek met studenten van hogere Hotelschool, VU en UvA.


**Einde persbericht**
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met:

Jeroen Fritz

06-20545776

023-5316982

jeroen.fritz@student.uva.nl

Jeroen Fritz