Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Aangehouden voor opgeven van valse naam

UTRECHT In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart heeft de politie een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam en het maken van een aantal verkeersovertredingen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig in de richting van het Zandpad rijden. De bestuurder reed kort na elkaar twee maal door het rode verkeerslicht. De agenten lieten de bestuurder stoppen en vroegen om zijn papieren.

De 27-jarige bestuurder uit Hilversum gaf aan geen rijbewijs bij zicht te hebben. Tevens gaf hij een valse naam op. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk mocht hij het bureau verlaten met vier bekeuringen op zak.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Op de Koningsweg heeft de politie een man aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Omstreeks 02.30 uur zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Rubenslaan rijden. De 33-jarige bestuurder uit Soest kreeg op de Koningsweg een stopteken. Op het moment dat de man werd aangesproken roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een aantal malen verkeerd geblazen te hebben lukte het niet een blaastest af te leggen.
De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 355 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen omstreeks 01.20 uur een man vanuit een horecagelegenheid aan de Jan van Scorelstraat in zijn auto stappen. De agenten vertrouwden het niet en besloten de man te controleren. Na een eerste blaastest bleek de 54-jarige bestuurder uit Maartensdijk te veel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk had de man 455 ug/l alcohol in zijn lichaam. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Jutfaseweg heeft de politie woensdagavond een hennepkwekerij aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie ging de politie omstreeks 18.15 uur op controle bij de woning. Omdat er niemand thuis was werd besloten de voordeur open te breken. In de woning trof de politie een professionele hennepkwekerij aan. In totaal werden 674 hennepplanten vernietigd en de complete apparatuur in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van het pand en of kwekerij.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Atoomweg een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Een 22-jarige man uit Utrecht fietste omstreeks 17.10 uur over de Atoomweg in de richting van Utrecht. Door een getuige werd gezien dat uit tegenovergestelde richting een fietser kwam aanrijden. Op het moment dat de twee elkaar passeerde kwam de 22-jarige man ten val en kwam met zijn lichaam tegen een verkeersgeleider aan. Volgens de getuige hadden de twee elkaar niet geraakt.

Het slachtoffer werd met nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere fietser bleek na enige tijd gewoon te zijn weggefietst.

Aangehouden voor kledingdiefstal
UTRECHT Woensdagmiddag werden bij een winkel aan de St. Jacobsstraat een man een jongen aangehouden voor het stelen van kleding.

Omstreeks 15.25 uur zag een getuige dat twee personen zich verdacht gedroegen. De personen pakte kleding uit een rek en liepen vervolgens om de beurt naar een pashokje om vervolgens zonder deze kleding weer naar buiten te komen. Op het moment dat de man 25 jaar en afkomstig uit Rijswijk - en de jongen- 14 jaar uit Amstelveen - de winkel wilde verlaten werden zij door personeel staande gehouden. De politie werd gewaarschuwd en ontdekte dat de man gestolen kleding bij zich had. Beiden werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Op het bureau werd de 14-jarige naar huis gestuurd omdat hij blijkbaar niets met de zaak te maken had.

Na achtervolging aangehouden
UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag na een achtervolging een man aangehouden die probeerde uit handen te blijven van de politie.

Omstreeks 17.45 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bromfietsbestuurder een aantal malen het rode verkeerslicht negeren ter hoogte van de Einsteindreef met de Zamenhofdreef. De agenten wilde de bestuurder controleren maar deze probeerde uit handen van de politie te blijven. De agenten zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging vond de 22-jarige bestuurder uit Utrecht het nodig om de rode verkeerslichten te negeren en zwaaide diverse malen naar de agenten. Uiteindelijk werd de man klemgereden op de Cleopatradreef en kon hij worden aangehouden. Met een zak vol bekeuringen kon de man s avond het bureau verlaten .