Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Tas met hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een vrouw aangehouden met een tas vol weed.

Omstreeks 13.30 uur werd een 25-jarige man uit Amersfoort aangereden op de Utrechtseweg. Ter hoogte van de kruising Stadsring-Utrechtseweg reed hij door rood en een aanrijding tussen hem en een auto ontstond. Een bekende van de man zag dit gebeuren en verleende aan hem eerste hulp. De man vertelde de vrouw dat ze de tas die hij bij zich had weg moest halen. De vrouw, 23-jaar uit Amersfoort, plaatste vervolgens de tas onder zijn hoofd als ondersteuning.

De man gaf nog een keer aan dat ze weg moest lopen met de tas en de vrouw liep weg met de tas. De politie nam de aanrijding op en kwam erachter dat een tas was weggehaald door de vrouw. Na een kort onderzoekje werd de vrouw en de tas aangetroffen. Na onderzoek werd in de tas 1237 gram hennep aangetroffen.

De vrouw werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Na behandeling in het ziekenhuis zal de 23-jarige man ook worden verhoord voor het bezit van de softdrugs.

Brandstichters aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden twee jongens aangehouden nadat ze vermoedelijk brand hadden gesticht in een houten speelhuisje.

Omstreeks 20.15 uur zagen getuigen dat een groep jongens brand hadden gesticht in een speelhuisje gelegen aan de Noordewierweg. Een getuige had een de brandstichters vastgepakt maar deze had zich weer losgerukt. De politie werd gewaarschuwd en ging op onderzoek uit. In de omgeving troffen agenten twee jongens aan, 14 en 16 afkomstig uit Amersfoort, welke voldeden aan het signalement.

De jongens werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het huisje raakte door de brand licht beschadigd en de brand werd geblust door buurtbewoners.

Vechtpartij in horecagelegenheid

AMERSFOORT- Op donderdagochtend vond er een vechtpartij plaats waarbij een horecamedewerker een gebroken been opliep.

Omstreeks 01.30 uur gedroeg een klant in de horecagelegenheid, gelegen aan de Hof, zich erg vervelend en de horecamedewerker vroeg hem zijn zaak te verlaten. Er ontstond een discussie en de klant, 25-jaar uit Enschede, werd boos en begon de horecamedewerker (geg.onb) te slaan en te schoppen.

Na verloop van tijd verliet de man de gelegenheid en kon worden aangehouden door de gewaarschuwde politie. De man werd ingesloten voor verhoor. De horecamedewerker liep een gebroken been op bij de vechtpartij.

Motorrijder onderuit

LEUSDEN- Op woensdagochtend waren drie vier motorrijders aan het lessen in de omgeving van Leusden. Omstreeks 11.00 waren politieagenten van de motoropleiding van Amsterdam Amstelland bezig met een rit aan de Moorsterweg. Vermoedelijk door het besmeurde wegdek kwam een 29-jarige man uit Amsterdam in de slip en kwam ten val. Hij raakte gewond aan zijn been en werd vervoerd naar het ziekenhuis.