Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.50 uur

Teveel op

BAARN In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 00.35 uur controleerden politiemensen op de Drakenburgerweg een 35-jarige automobilist uit Baarn. Bij de blaastest ter plaatse blies hij een A (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 335 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Veel te diep gekeken

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.25 uur controleerden politiemensen op de Kuyperstraat een 20-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg. De automobilist rook erg naar de alcohol, maar ondanks vier pogingen lukte het hem niet ter plaatse een geslaagde blaastest af te leggen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 620 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.