Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09:50

Koekjes in de voortuin

KAMERIK - De politie heeft woensdagmiddag 5 maart een ruzie gesust tussen een 58-jarige man uit Kamerik en twee jongens van 13 en 12 jaar uit Kockengen.

De 58-jarige Kameriker had de rugzak van een van de jongens afgenomen, omdat hij voor de zoveelste keer overlast ondervond van voorbij fietsende scholieren. Hij was boos, omdat de jongens koekjes in zijn voortuin aan Teckop hadden gegooid.

Na tussenkomst van de agenten boden de jongens hun excuses aan. De ouders van de scholieren werden gebeld en met de jongens zelf werd afgesproken dat ze zich voortaan niet meer schuldig zouden maken aan baldadig gedrag.

Vrachtwagen rijdt hoogtebegrenzer om

HARMELEN - Een vallende metalen balk heeft woensdag 5 maart in Harmelen de voorruit van een bus vernield. De balk viel doordat een vrachtwagen een hoogtebegrenzer omreed.

Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Udenhout reed over de Utrechtsestraatweg en kwam uit de richting van de Heldammersingel. Hij was al twee hoogtebegrenzers en een bruggetje ongeschonden gepasseerd door zijn wagen door de vering heen te laten zakken. De derde hoogtebegrenzer had hij echter niet gezien, waardoor de wagen de grote metalen balk van de statieven aftikte.

De balk rolde over de vrachtwagen heen en viel er halverwege af. Op dat moment passeerde net een bus. De balk viel tegen de rechtervoorkant van de bus en vernielde de ruit.

Niemand raakte gewond. Uit onderzoek bleek achteraf dat de truck van de vrachtwagenchauffeur een paar centimeter te hoog was.

Illegaal mesten

LINSCHOTEN Een 24-jarige boer uit Linschoten is woensdag 5 maart beboet voor het illegaal uitrijden van mest.

De politie ging een kijkje nemen op de boerderij aan de Noord-Linschoterdijk na een melding dat er illegaal mest werd uitgereden. Op het erf troffen zij in eerste instantie niemand aan en zagen alleen een open gierput waaruit een slang stak. Even later kwam uit het land een tractor aanrijden, die bij de gierput stopte. De slang werd vervolgens aan de giertank gekoppeld en de 24-jarige boer begon de gier in de tank te pompen.

Toen de agenten hem aanspraken op zijn werk, vertelde hij dat hij inmiddels vijf giertanks van elk vijf kuub op ouderwetse wijze door middel van een mestgordijk van tien meter breed - had uitgesproeid. Hij had het op deze manier gedaan, omdat hij van de mest afmoest en omdat de grond te zacht was voor de zware sleepvoetbemester. Hij had dit apparaat wel kunnen gebruiken en minder mest mee het land in kunnen nemen, maar dat vond hij zonde van zijn tijd.

Hij wist dat hij in overtreding was. De boer heeft een proces-verbaal gekregen.

Verkeerscontroles

LOENEN Bij meerdere verkeerscontroles op diverse plaatsen in Loenen heeft de politie woensdag 5 maart 48 boetes uitgedeeld.

Er werden bekeuringen opgelegd voor het niet stoppen bij een zebrapad, te hard rijden, het onterecht voeren van mistlicht, het waarschuwen van andere automobilisten voor de verkeerscontrole, te hoog vermogen van de bromfiets en het niet dragen van de gordel.

Zinloos geweld
WOERDEN Een 12-jarige jongen uit Oudewater is woensdag 5 maart mishandeld toen hij uit school over de Jozef Israelslaan in Woerden fietste. Hij liep meerdere builen en een lichte hersenschudding op.

De jongen reed met twee vrienden naar huis toen één van hen zijn band moest oppompen. Ze stopten ter hoogte van de bushalte op de Jozef Israelslaan om op hem te wachten. Tijdens het wachten kwam een groep van tien jongens aanfietsen die rond de 12-jarige Oudewaternaar en zijn vrienden bleef cirkelen.

Toen de 12-jarige en zijn vrienden door wilden fietsen, zei een jongen uit de cirkelende groep tegen een vriend dat hij uitgescholden werd. Meteen daarna voelde de 12-jarige jongen uit Oudewater een klap tegen de achterkant van zijn hoofd, waarna het zwart voor zijn ogen werd en hij van zijn fiets viel. Vervolgens kreeg hij een tweede klap tegen zijn hoofd, die een stekende pijn in zijn achterhoofd veroorzaakte.

Daarna fietste de groep jongens door in de richting van de stoplichten aan de Rembrandtlaan. Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat hij niet gescholden had en dat ook zijn vrienden niks hadden gezegd. De politie onderzoekt de zaak.

Belediging en bedreiging
MAARSSEN Een 44-jarige man uit Maarssen is woensdagmiddag op de Rembrandtsingel in Maarssen aangehouden nadat hij agenten had beledigd en bedreigd.

De auto van de man stond op de stoep geparkeerd en hij bleek bovendien nog een boete open te hebben staan. Twee passerende agenten wilden de auto van een bekeuring voorzien, toen de 44-jarige eigenaar samen met een 55-jarige man uit Maarssen aan kwam lopen. De mannen waren het er niet mee eens.

Op het moment dat een andere agent op een motor passeerde, schold de 44-jarige Maarssenaar de agenten uit en stak zijn middelvinger op. Toen een van de agenten hem vroeg even normaal te doen, kreeg de agent een duw. Zijn collega gaf hem een duw terug, waardoor de Maarssenaar struikelde en viel in een tuin waarna hij een plank pakte waarmee hij de agenten wilde gaan slaan.

Een van de agenten pakte daarop zijn pepperspray, terwijl de andere agent de verdachte beet wist te pakken, hem via de motorkap op de grond wist te werken en hem uiteindelijk kon aanhouden. Hij kreeg een proces-verbaal en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.