Gemeente Zwolle

Proef met nieuwe verlichting in Zwolse binnenstad


Datum uitgave: 05-03-2003

Onderwerp: veiligheid

De huidige openbare verlichting in de binnenstad voldoet niet meer aan de eisen die vanuit de moderne samenleving worden gesteld. Door vele bewoners en bezoekers van de binnenstad wordt met name het lichtniveau als onvoldoende beoordeeld, zowel in woon- als winkelstraten. Daarbij komt dat met name in de horecagebieden de veiligheid nadrukkelijk ter discussie staat. Bovendien hebben de daar geplaatste camera's in de nachtelijke uren weinig kunstlicht om optimaal te kunnen functioneren.

Door de openbare verlichting in de binnenstad te vervangen, ontstaat er een hogere lichtopbrengst met name in de horecagebieden, winkelstraten en uitvalswegen.
Deze week wordt begonnen met een het installeren van een proefopstelling. Een aantal belangengroeperingen heeft namelijk voorkeur voor een wat nostalgische armatuur, terwijl de gemeente een lichte voorkeur heeft voor een moderne uitvoering vanwege de hogere lichtopbrengst.

De proefopstelling komt in het volgende gebied: Eekwal (bolwerk); Kalverstraat (vanaf perceel 12 tot Kamperstraat); Kamperstraat (vanaf Eekwal tot Korte Kamperstraat);
Korte Kamperstaat (vanaf Kamperstraat tot Halvemaansteeg); Jufferenwal (vanaf perceel tot perceel 19 I).

Bron: Communicatie Datum van 05-03-2003 tot 11-03-2003