PERSBERICHT
06/03/2003

Nieuwe recepten en unieke spaaractie in Quorn tm verpakkingen

LEKKERE, LICHTE MAALTIJDEN MET QUORN

Bijna de helft van de Nederlandse mannen is te zwaar en bijna 40% van de vrouwen. Ook steeds meer kinderen kampen met overwicht. Meer bewegen en bewust en gevarieerd eten worden dus steeds belangrijker. In een nieuwe receptenfolder illustreert het merk Quorn hoe je lekker en gevarieerd kunt eten en tegelijkertijd je gewicht in balans kunt houden. Want Quorn producten zijn van plantaardige oorsprong, bevatten weinig vet en calorieën en veel voedingsvezels. De folder met 6 lekkere, lichte recepten zit in de maand maart in alle Quorn verpakkingen met actiesticker.

Bespaar tot 3 euro
In het receptenboekje zit een spaarkaart om maximaal 3 euro te besparen bij de aankoop van Quorn producten. De spaaractie loopt tot eind mei. Quorn producten zijn verkrijgbaar in (het koelvak met vleesvervangers van) supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Verrassende recepten
Er is een ruime keuze in Quorn producten. Variërend van stukjes en fijngehakt tot gemarineerde en gekruide producten, filets en burgers. Quorn producten zijn snel en gemakkelijk te bereiden. De nieuwe folder geeft suggesties voor alledaagse gezinsrecepten maar ook voor verrassende combinaties zoals deze 'Thaise Quorn salade'.

Recept 'Thaise Quorn salade'
Voor 2 personen: Schep in een kom 1 eetlepel Thaise rode currypasta, 1 eetlepel water en 175 g Quorn stukjes door elkaar en laat dit 10 minuten marineren. Klop in een kom een dressing van 2 eetlepels citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 eetlepel geraspte gemberwortel, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 2 eetlepels olie. Schep er 200 g Chinese kool in reepjes, 100g beetgaar gekookte sperziebonen, 1 rode paprika in reepjes, 2 tomaten in blokjes, 1 kleine mango in blokjes en 1 eetlepel verse korianderblaadjes door. Roerbak de gemarineerde Quorn stukjes in een wok met 1 eetlepel hete olie in ca. 5 minuten knapperig bruin. Breng ze op smaak met zout en schep ze door de salade. Verdeel 1 zak jonge bladsla over 2 borden en schep de Thaise salade met Quorn erop. Strooi er nog 1 eetlepel verse koriander blaadjes over. Lekker met naanbrood.

Wat is Quorn?
De basis van Quorn producten is een plantje (uit de familie van de paddestoelen) met een aantal gezonde eigenschappen. Hierdoor passen Quorn producten perfect in een gezonde levensstijl. Op dit moment eten zo'n 2 miljoen Nederlanders regelmatig Quorn producten als afwisseling of als vervanging van vlees. Voor meer informatie: www.quorn.nl