Provincie Flevoland



Transportondernemer krijgt certificaat voor duurzaam ondernemen

Transportonderneming Van Wieren in Emmeloord krijgt, uit handen van gedeputeerde De Raad (VVD) als eerste bedrijf in de provincie het certificaat Duurzaam Ondernemen Flevoland. Van Wieren is
dienstverlener op het gebied van huiftransport, koel- en
vriestransport, zwaar transport en op- en overslag. Het certificaat wordt overhandigd aan directeur R. van Wieren. W. de Raad is gedeputeerde met milieu in zijn portefeuille en lid van de adviesraad van de Stichting Duurzaam Flevoland.

Van Wieren streeft voortdurend naar verbeteringen van het wagenpark, kantoren, werkplaats, opleidingen voor de werknemers, automatisering, communicatie en milieu. Het certificaat Duurzaam Ondernemen Flevoland wordt verstrekt voor het project Combizorg dat Van Wieren met goed gevolg heeft doorlopen. Combizorg houdt in dat een gecombineerd systeem voor kwaliteitszorg, arbeidszorg en milieuzorg wordt opgezet.

Dagelijks vervoert Van Wieren droge goederen en koel- en
diepvriesproducten naar verschillende landen in Europa. Hij vervoert ook zware machines die in de wegenbouw, industrie of landbouw worden gebruikt.

De onderneming Van Wieren is op 1 oktober 1945 opgericht door Jan en Lukas van Wieren. Het transportbedrijf was toen één van de eerste ondernemingen in Emmeloord en de Noordoostpolder. In de beginperiode werden vooral bouwmaterialen, vee, inboedels en agrarische producten vervoerd.

Het certificaat wordt verstrekt aan bedrijven die één van de projecten van de Stichting Duurzaam Flevoland hebben afgerond. Ook in andere gemeenten in Flevoland worden binnenkort certificaten uitgereikt. Sinds de oprichting van de Stichting Duurzaam Flevoland, eind 2001, participeren ruim 150 bedrijven in één van de projecten. Bij de bedrijven vindt een intake scan plaats waarbij onderzocht wordt welke mogelijkheden er zijn voor verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Bijna dertig bedrijven nemen deel aan een individueel verandertraject zoals het opstellen van een bedrijfsmilieuplan, de invoering van milieuzorg of een onderzoek naar mogelijkheden voor besparing op afvalkosten. Bedrijven binnen één branche maken van elkaars ervaring gebruik.

De Stichting Duurzaam Flevoland is opgericht met het bedrijfsleven en werkt voor het Flevolandse midden- en kleinbedrijf. Zij biedt kennis en steun om ondernemingen duurzamer te maken. Voor informatie en deelname: Stichting Duurzaam Flevoland: 0320-286 211 of de internetsite.