ARTTRA

ARTTRA Nieuwsbrief

Hedendaagse architectuur Java / KNSM-eiland

Dankzij het vernieuwende en kwalitatief hoogstaande karakter van nieuwe woningbouw in het oostelijk havengebied in Amsterdam, worden de ontwikkelingen op internationaal niveau nauwlettend gevolgd. Voor een breed algemeen overzicht, begint het programma met een architectuurcruise. Onder begeleiding van een architectuurhistoricus vaart u via het IJ, langs gebouwen van Renzo Piano en Koolhaas via het Borneo-eiland naar het Java/KNSM-eiland. Aan boord wordt een drankje geserveerd. De boot legt aan op het eiland, voor een wandeling langs 'nieuwe grachten' en architectuur van onder meer Coenen, Kollhof en Rapp, zoals het Venetiëplein, Barcelonaplein en Pireusplein. Ook ziet u mooie interieur- en designwinkels. Ter afsluiting vindt een uitgebreide borrel plaats met tapas en garnalenkroketten. Daarna vaart u naar de trendy Club Panama, waar ARTTRA voor u nog een tangoles en diner in petto heeft!

Schilderworkshop Van Gogh

Op 30 maart 2003 is het 150 jaar geleden dat Vincent Van Gogh geboren werd. Om dit te vieren organiseert het Van Gogh Museum twee tentoonstellingen. 'De keuze van Vincent' brengt 200 werken samen van kunstenaars die Van Gogh bewonderde: oude meesters als Rembrandt, Ruisdael, grote voorbeelden Millet en Delacroix tot bevriende kunstenaars als Toulouse Lautrec, Signac, Seurat. 'Van Gogh Modern' toont de invloed van Van Gogh op de internationale moderne kunst tot vandaag. ARTTRA verzorgt de rondleidingen en dialezingen (ook op locatie). Ook bieden wij een speciaal Van Gogh programma: een combinatie van rondleiding, schilderworkshop in een kunstenaarsatelier en diner. Uiteraard kunt u ook de entreekaarten bij ARTTRA bestellen, zodat u direct met onze gids het museum binnen kunt.

De keuze van Vincent - Van Gogh Museum, Amsterdam -14 februari t/m 15 juni 2003
Van Gogh Modern - Van Gogh Museum, Amsterdam - 27 juni t/m 12 oktober 2003

Tropenmuseum

Alweer een jaar verzorgt ARTTRA de rondleidingen voor het Tropenmuseum, gehuisvest in één van de mooiste historische gebouwen van Amsterdam. Onze gespecialiseerde gidsen laten u proeven van de sfeer van de tropen en de subtropen: slenter door een Arabische winkelstraat, rust uit in een bedoeïenentent of hoor het onweer boven de Afrikaanse savanne. Het museum toont op een levendige wijze het dagelijks leven van mensen in Afrika, Cariben, Latijns Amerika, Oceanië, Midden-Oosten en Zuid(oost) Azië. Ook kunt u met uw gezelschap de spieren losmaken met een workshop Cubaanse Percussie Afrikaanse dans, Balinese dans, buikdans, Djembé enzovoort! Hierna wandelt u met de gids door de Plantagebuurt, met Artis, het Entrepotdok en het mediacafé De Plantage.

Opera aan de vleugel

Bent u geïnteresseerd in de opera's van Mozart, Wagner of Puccini? ARTTRA organiseert een muzikaal diner op locatie. Tussen de gangen door vertelt een ervaren dirigent en muziekdocent, gezeten aan het klavier, over het werk van deze geliefde componisten. Gelardeerd met verrassende anekdotes en natuurlijk muziekfragmenten uit bekende opera's. Speciale verzoeken van u en uw gasten worden graag gehonoreerd! Het operadiner kan in principe overal plaatsvinden waar een vleugel aanwezig is en is eventueel ook mogelijk -zonder diner - als zelfstandig muziekprogramma.

WWW ARTTRA galerie

Sinds een aantal jaren organiseert ARTTRA in de expositieruimte van het bureau wisselende tentoonstellingen van werk van nationale en internationale kunstenaars. De doelstelling is op een onafhankelijke manier een beeld te geven van de hedendaagse beeldende kunst. Uiteraard bent ook u welkom de werken in het echt te bekijken op de Staalstraat. Dankzij een netwerk van contacten met kunstenaars, gerenommeerde galeries, veilinghuizen, bemiddelt ARTTRA in de aankoop van kunstwerken. De tentoonstellingen zijn nu ook te zien op internet: www.arttra.com.