VERENIGING EIGEN HUIS

Eigen Huis: prijsvraag verbetering woonomgeving

Amersfoort, 6 maart 2003

Vereniging Eigen Huis: prijsvraag voor verbetering van de woonomgeving
Winnend plan Van Herwijnenprijs is 20.000 euro waard.

De Vereniging Eigen Huis zal in oktober 2003 voor de eerste maal de 'Van Herwijnenprijs' uitreiken aan een persoon, groep of organisatie met een bijzonder plan of initiatief voor de verbetering van de woonomgeving. De sociale en fysieke woonomgeving reikt verder dan het eigen huis of de eigen tuin en heeft een grote invloed op de kwaliteit van wonen en leven. De Vereniging wil een uitzonderlijk initiatief om de woonomgeving te verbeteren belonen met een geldprijs. In aanmerking komen zowel gerealiseerde als nog uit te voeren plannen of initiatieven van particulieren, kopersverenigingen, organisaties, gemeenten of bedrijven die een positieve invloed hebben op de omgeving van meerdere woningen. De invloed en zeggenschap van de eigenaar/bewoners speelt bij de beoordeling een belangrijke rol. De prijs is vernoemd naar drs. H.J. van Herwijnen, oprichter en oud-directeur van Vereniging Eigen Huis.

De winnaar van de Van Herwijnenprijs ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro in de vorm van een fonds dat uitkeert bij de realisering van het bekroonde plan of initiatief. Inzenders moeten aangeven op welke wijze zij de hoofdprijs, indien zij die winnen, zullen besteden. De inschrijving sluit op 31 mei 2003. Alle informatie over de prijs, het reglement voor deelname en het aanmeldingsformulier staat vermeld op www.eigenhuis.nl. Een artikel over de Van Herwijnenprijs staat in het maartnummer van Eigen Huis Magazine.

De jury bestaat uit mevrouw A. van Vliet, burgemeester van Amersfoort, de heer F. Bijdendijk, directeur van woningcorporatie Het Oosten, de heer A. Betsky, directeur van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) en de heer R. Riemsdijk van Eldik, directeur van de Stichting Nationale Toekomstprijs en lid van de ledenraad van de Vereniging Eigen Huis. De jury staat onder voorzitterschap van drs. H.J. van Herwijnen.