Gemeente Utrecht

OPKNAPBEURT BEDRIJVENTERREIN OUDENRIJN

De weg Strijkviertel op het bedrijventerrein Oudenrijn krijgt een rigoureuze opknapbeurt. De weg wordt in zijn geheel vernieuwd, zodat het terrein beter bereikbaar wordt voor het bedrijfsleven. De gemeente heeft EUR 575.000 in de wacht gesleept bij de provincie voor dit project. De provincie heeft afgelopen week bekend gemaakt dat de gemeente dit bedrag grotendeels ontvangt uit de TIPP-regeling (Tender Investeringsprogramma's Provincies) van het ministerie van Economische Zaken.

Jan van Zanen, Wethouder Economische Zaken is verheugd met deze bijdrage. "De investeringen komen op een belangrijk moment, omdat de Utrechtse bedrijvigheid op dit moment stagneert. Nieuwe investeringen moeten de aantrekkelijkheid van het bedrijventerrein op korte termijn vergroten." De verwachting is bovendien dat deze investering als een vliegwiel kan werken om ook andere bronnen aan te boren die de kwaliteit van het terrein kunnen verhogen.

Het bedrijventerrein Oudenrijn ligt aan de oostkant van De Meern (Utrecht). Wegverbreding is noodzakelijk omdat het verkeer over de weg Strijkviertel alsmaar toeneemt. De gemeente Utrecht gaat nog in 2003 de weg volledig vernieuwen. Op hetzelfde moment wordt een gescheiden riolering aangebracht. Het hemelwater wordt dan afgevoerd naar de bodem of het oppervlaktewater.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stijn Terlingen, bestuurscommunicatie, 030-286 11 56.

Utrecht, 6 maart 2003.