Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 10:20

Opgelicht

LOPIK Een 81-jarige man uit Lopik is woensdag 5 maart voor bijna drieduizend euro opgelicht.

s Ochtends belde een jonge man aan bij zijn woning aan de Wilgestraat. Hij zei dat hij geld kwam halen, omdat de zoon van de man voor een kleine duizend euro bedden gekocht. De 81-jarige had slechts een klein gedeelte euro contant in huis en gaf dat geld samen met zijn pinpas en code mee aan de jongen. Hij zei hem het resterende bedrag te pinnen en daarna de pas terug te brengen.

De pinpas werd echter niet teruggebracht en er werd in plaats van het resterende bedrag meer dan tweeduizend euro gepind. Toen de pas na een uur nog niet was teruggebracht, werd de 81-jarige eigenaar bezorgd en liet zijn pinpas blokkeren.

De politie onderzoekt de zaak en adviseert nooit pinpas en pincode mee te geven aan een onbekende.

Openlijke geweldpleging

HOUTEN Een 13-jarig meisje uit Houten is woensdag 5 maart mishandeld door een groep jongeren toen ze vanuit haar school in Nieuwegein naar huis in Houten fietste. Ze werd meerdere keren aan haar haren getrokken en werd tegen haar hoofd geslagen.

Het meisje fietste met een aantal vriendinnen over de Utrechtseweg. Toen de meisjes een groep van negen fietsende scholieren wilden passeren, werd hen dit moeilijk gemaakt. Een van de meisjes uit de groep vroeg een van de vriendinnen die met de 13-jarige Houtense meefietste of ze de 13-jarige aardig vond. Ze zei van niet.

De 13-jarige Houtense werd vervolgens door een van de meisjes uit de groep aan haar haren getrokken. Even verderop trok een ander meisje de 13-jarige weer aan het haar en gaf haar een vuistslag tegen haar slaap. Een jongen uit de groep reed tegen de achterkant van haar fiets aan.

De meisjes met wie het meisje opfietste, deden niks en sloegen op een gegeven moment af om naar huis te gaan. De politie vermoedt dat de mishandeling te maken heeft met een oude ruzie en heeft de zaak in onderzoek.