BedrijfsautoRAI

06-03-2003

Nieuwe investeringen in fabriek voor Fiat Bedrijfswagens

Om het belang van deze markt - waarin Fiat sinds jaar en dag uiterst succesvol is - te onderstrepen, werden recent nieuwe investeringen in de Sevel bedrijfswagenfabriek in Atessa aangekondigd.

In de fabriek in Atessa, Val di Sangro worden bedrijfswagens van Fiat en PSA (Peugeot en Citroën) gebouwd. De overeenkomst voor het gezamenlijk ontwikkelen en produceren van lichte bedrijfswagens tussen Fiat Auto en PSA, werd onlangs verlengd tot 2017. De nieuwe investeringen worden vooral gedaan met het oog op nieuwe modellen. In 2006 zal er een nieuwe Fiat Ducato verschijnen. De investeringen bedragen meer dan 1,1 miljard euro.

Hiervan is 700 miljoen bestemd voor de ontwikkeling van het nieuwe model en de productiefaciliteiten hiervoor. Meer dan 400 miljoen wordt gestoken in uitbreidingen. Zo krijgt de Sevel fabriek meer capaciteit voor de productie van carrosseriedelen en assemblage. Verder wordt het buitenterrein uitgebreid, een nieuwe productielijn opgezet en krijgt de fabriek een nieuwe, hypermoderne spuiterij. In de laatste maanden van 2005 moet de productie van de nieuwe Fiat Ducato in Atessa van start gaan.

De fabriek in Zuid-Italië werd in gebruik genomen in 1978. Sindsdien beschikken Fiat Auto en de PSA Groep over een kenniscentrum voor design en productie van lichte bedrijfswagens dat zijn gelijke niet kent. Van de Fiat Ducato werden inmiddels al meer dan 2,5 miljoen exemplaren gebouwd.

Beide partners hebben een gelijk aandeel in de Sevel fabriek, maar Fiat Auto is verantwoordelijk voor het management van de fabriek waar 4.500 mensen werken. In 2002 werden in Atessa zon 180.000 voertuigen geproduceerd.