Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 maart 2002

Zuid-Twente:

Aanrijding door onwelwording
03-029038
Enschede Broekheurne Ring
Woensdag 5 maart 07.20 uur
Een 21-jarige automobilist uit Enschede reed over genoemde locatie toen hij een aanval van hyperventilatie kreeg, waardoor hij zijn bewustzijn verloor. Daardoor reed de auto sterk naar rechts. Hij raakte een stilstaande auto, waar de 28-jarige Enschedese automobilist juist passagiers liet in/uitstapten, vol aan de achterzijde. Deze stilstaande auto schoot door de klap van de aanrijding door en kwam frontaal tegen een lichtmast tot stilstand. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd. Een van de inzittende van de stilstaande auto liep lichte hoofdpijn op, de rest bleef ongedeerd.Naar de rijbekwaamheid van de 21-jarige wordt een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed
03-029535
Enschede Ahuislanden
Donderdag 6 maart 02.55 uur
Tijdens een controle werd bij een 27-jarige Enschedese automobilist alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,8 o/oo. Hij kreeg daarvoor een rijverbod van 2 uur en een transactie van 190 euro.

Aanhouding wegens valse aangifte 03-028108
Enschede
Dinsdag 4 maart 10.40 uur
Op maandag 3 maart rond 20.15 uur werd er een brand gemeld in een garagebox aan de Olieslagweg. In de garagebox stond een auto die geheel uitbrandde. De vermoedelijke oorzaak was volgens de brandweer zelfontbranding. Uit het natrekken van het chassisnummer ontdekte de politie dat het om een als gestolen gesignaleerde auto ging. Deze was diezelfde dag gestolen vanaf de Hesselinklanden. De aangever had de auto gehuurd van een autobedrijf in Enschede. Bij navraag bleek de aangever en de huurder van de garagebox een en dezelfde persoon. De verdachte, een 25-jarige Enschedeër werd daarop in overleg met justitie aangehouden wegens het doen van valse aangifte en verduistering. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

Viertal autokraken in Haaksbergen 03-029324
Haaksbergen Stendermolen
Woensdag 5 maart
Rond 15.00 op genoemde dag zag een getuige dat er uit een geparkeerde auto aan de Stendermolen een paar benen staken, waarop hij bleef staan. De persoon in de auto kreeg door dat hij de gaten werd gehouden en haastte zich uit de auto. Hij sprong vervolgens in een andere auto en reed met grote snelheid weg. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat er tenminste nog drie auto's meer waren opengebroken.Het signalement van deze man luidt: blank, normaal postuur, ong. 1.75 m lang, donkerblond haar en gekleed in een trainingspak. Hij reed weg in een grijskleurige auto hatchback, oud model.

Doorrijden na aanrijding hekwerk 03-029077
Haaksbergen Pijperstraat
Woensdag 5 maart 02.30 uur
Terwijl de bewoners lagen te slapen werd de vrouw wakker van gekraak. Toen zij ging kijken wat er aan de hand was, zag zij een donkerkleurige auto wegrijden in de richting van de Veldmaterstraat. De volgende ochtend zag zij dat het hekwerk, een bielsenbak en planten waren vernield doordat een auto er tegenaan was gereden. Gezien de aangetroffen onderdelen moet de betreffende auto aan de voorzijde flinke schade hebben. De politie roept getuigen op zich te melden.

Aanhouding wegens bedreiging
03-026218
Enschede De Heurne
Woensdag 5 maart 09.05 uur
Een 46-jarige Enschedeër werd op genoemd tijdstip aangehouden wegens bedreiging van een bedrijfsleider van een winkel aan de Kalanderstraat. De verdachte betrad ondanks een winkelverbod het pand. Toen de bedrijfsleider de verdachte hierop aansprak en sommeerde de winkel te verlaten, begon de verdachte hem met de door te bedreigen en reageerde zeer agressief.De verdachte is ingesloten en zal worden voorgeleid bij justitie.

Verkeerscontroles
Enschede
Woensdag 5 maart
Algehele verkeerscontrole:diverse locaties: totaal 11x PV, waarvan 3x roodlichtGetfertsingel: totaal 34x PV, waarvan 29 wegens gordelGordelcontroles:Laaressingel: totaal 175 gecontroleerd 12x PVKerkstraat Glanerbrug: 96 gecontroleerd 8x PVEuregioweg 37: gecontroleerd 3x PVOldenzaalsestraat: 41x PV

Rijbewijs ingeleverd wegens overtreden snelheid 03-029349
Enschede A35
Woensdag 5 maart 15.35 uur
Een 20-jarige automobilist uit Enschede werd betrapt door de videoauto van de politie met een snelheid van 154 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur