VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone biedt als eerste MMS aan met O2 en T-Mobile

Maastricht, 6 maart 2003 - Vodafone biedt als eerste Nederlandse mobiele operator MMS interoperabiliteit aan met twee andere Nederlandse mobiele operators. Vanaf vandaag kunnen Vodafone klanten MMS berichten (foto's, tekst en geluid in één) rechtstreeks sturen naar en ontvangen van klanten van O2 en T-Mobile.

Vodafone klanten kunnen met de camera op hun Vodafone live! toestel foto's maken. Daarna kunnen ze er tekst of geluid aan toevoegen en het resultaat als MMS-bericht versturen naar andere Vodafone live! gebruikers. Sinds vandaag kunnen ook klanten van T-Mobile en O2 rechtstreeks op hun mobiele telefoon MMS-berichten die ze via het Vodafone netwerk ontvangen bekijken en vice versa.

Vodafone klanten kunnen MMS-berichten niet alleen in Nederland versturen en ontvangen, maar ook in de volgende veertien landen: België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije,China (Hong Kong), Italië, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden enZwitserland.

Vodafone klanten kunnen al sinds de introductie van Vodafone live! in oktober 2002 MMS berichten versturen naar iedereen met een gewone mobiele telefoon of e-mailadres. Welk netwerk de ontvanger ook heeft, hij krijgt dan een SMS-bericht of een internetlink met een verwijzing naar de internetsite van Vodafone www.vodafone.nl/live waar hij de foto kan bekijken.
Klanten van Vodafone die geen MMS kunnen ontvangen krijgen eenzelfde SMS-bericht indien ze MMS-berichten ontvangen van klanten van T-Mobile en O2. Ook dan kan het MMS-bericht op de Vodafone internetsite worden bekeken.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 28 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 7 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam.